lördag 29 november 2014

Väntad och oväntad rockad

Det svänger lite i kommunpolitiken i Katrineholm. Åtminstone blir det en del rockader, som det heter med schackspråk, bland spelarna. En del pjäser hos (S) och (M) byts ut, andra byter plats. Det är då det blir rockad, om jag minns spelreglerna rätt.

Att Ulrika Truedsson (S) skulle ta över Vård- och omsorgsnämnden efter Monica Johanssons ofrivilliga sorti (Arbetarkommunens vilja kan man inte gå emot) var inte helt oväntat. Hon har den förväntade påstridigheten. Däremot får det nog sägas vara helt oväntat att Anneli Hedberg efter så många år skulle lämna ordförandeskapet i bildningsnämnden för att gå till ordförandeskapet i Service- och tekniknämnden. Mer vanligt har varit att ordförandena har gått den omvända vägen - från Service och teknik, eller motsvarande, till tyngre uppdrag.

I övrigt är det lite svårt att säga vad som kommer. En ekonom till Bildningsnämnden i form av Johan Söderberg (S) och en stadstjänsteman i Martin Edgélius (M) till Bygg- och miljönämnden kan bli spännande. Båda har inte sagt så mycket i kommunfullmäktige hittills, men mer lär det väl bli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar