onsdag 5 november 2014

Fel på matematiken, politiken eller journalistiken?

Katrineholms-Kuriren skriver i dag om hur Katrineholms kommuns socialnämnd får svidande kritik från Inspektionen för vård och omsorg, IVO. Det är ytterst beklagligt och en hel del har gjorts för att rätta till bristerna.

Men det är inte det konstigaste med artikeln. Jag reagerar över ordförande Pat Werners uttalanden. Är det fel på matematiken, politiken eller journalistiken?

Först så sparkar före detta fackrepresentanten Werner förvaltningschefen. I alla fall citeras han på det viset, vilket skulle kunna vara ett felaktigt citat. Om inte, så är det anmärkningsvärt. "Sparken" eller avskedas får en medarbetare eller chef om den har gjort något olagligt - i övriga fall blir den anställde uppsagd.

Men det är inte nog med det. I avslutningscitatet säger Werner att "80 procent av våra tillgångar förbrukas som en följd av den före detta regeringens nedmontering av den allmänna välfärden".

Hur är det med matematikkunskaperna? Socialnämndens budget var inte direkt 0 miljoner före 2006 och det fanns även då socialsekreterare anställda inom socialförvaltningen.

Det finns bevisligen en del att tala om vid kommande budgetmöte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar