torsdag 15 oktober 2009

Väntar på svaren om Lövåsen

I augusti gjorde jag, oppositionslandstingsrådet Mattias Claesson och Anita Karlsson, c-ledamot i vård- och omsorgsnämnden i Katrineholm, gemensam sak och pekade ut Kullbergska sjukhuset som möjligt ställe att evakuera de boende från Lövåsens äldreboende medan detta byggs om nästa år.

En tid senare, men fortfarande i augusti, skrev Mattias Claesson ett brev till landstingsstyrelsens ordförande Jörgen Danielsson (S) med en formell begäran om att få upp två frågor på landstingsstyrelsens dagordning. Den ena handlade om evakueringen och den andra handlade om hur det går med flytten av Lövåsens vårdcentral till Kullbergska sjukhuset. Han önskade helt enkelt information i sakfrågorna.

Inget svar kom förrän lokaltidningen börjat undersöka frågan.

Nu vill jag inte fastna i frågan om vart brevet tog vägen, eller rättare sagt svaret. Jag skulle så gärna vilja veta hur det går med sakfrågan. Vad händer med den del av Lövåsen som inte är handelsområde?

Kan de äldre som bor på äldreboendet, deras anhöriga och personalen, flyttas till ett boende i Katrineholm i stället för att behöva åka till Vingåker under nästa år? Hur går det med inlokaliseringen av vårdcentralen, som också ligger i den fastighet som ska byggas om?

Jag väntar på svaren om Lövåsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar