onsdag 7 oktober 2009

Blir det en folkstorm?

I går skrev länets tidningar på nytt om "vindkraftsaffären", som handlar om hur politikerna i den nya majoriteten i Landstinget Sörmland fick ta del av en föreläsning om vindkraft fakturerad från landstingsrådet, miljöpartisten, Ylva Karlssons mans företag och om efterräkningarna på den faktura om drygt 30.000 kronor som föreläsningen kostade.

Föreläsningen har kostat mer än så. Den har kostat på. Kostat på förtroendet för miljöpartisten Ylva Karlsson, kostat på förtorendet för Den nya majoritetet och kostat på allmänhetens förtroende för politiker i allmänhet.

I sak är fakturan märklig. Inte att man skickar en faktura efter utfört arbete, utan för dess innehålla. En normal faktura brukar ha en referens. Eller som en person sa om fakturan: "Hade jag som företagare fått en sådan faktura, så hade jag skickat tillbaka den som en ren bluff."

Men även om formfelen talar emot en betalning, så handlar det allra mest om förtroende. Ska "det allmänna" betala för politikernas förkovran? Vilket förtroende kan man ha för en politiker som utnyttjar sin maktställning för att gynna sina egna?

Ja, det får väl partiet i dessa nomineringstider avgöra inför väljarnas val hösten 2010.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar