söndag 4 oktober 2009

Annan syn på FRA

Vardagen blir väldigt trist om man inte kan kosta på sig lite humor. Men ibland blir det inte som man hade tänkt sig. När jag försökte komma med några tröstens ord till en styrelsesekreterare som inte får några ärenden med underlag att skicka ut i tid, utan får dem först några dagar innan och kanske dessutom får ändra i de utskickade, då var inte följande replik gångbar: "Stackars dig, ingen lyssnar på dig, inte ens FRA..."

Svaret kom snabbt:

"Jag jobbade för FRA, när jag gjorde lumpen...".

Ridå.

3 kommentarer:

  1. Jag känner flera som tidigare jobbat på FRA eller med signalspaning på andra sätt som, trots det, är mycket kritiska till den nuvarande FRA-lagen (2.1, eller vilken version det nu är...)

    FRA-lagen är ett beställningsjobb från FRA och ett hafsverk. Ett tydligt exempel på detta är ju remiss-tiden som FRA-lagen fick förra sommaren. På mindre än 24 timmar hade man hunnit göra mer än 10 olika förändringar.

    Seriöst? Knappast.

    SvaraRadera
  2. Hej Markus!
    Skönt att du har koll på läget. Det är möjigt att man inte får skämta om FRA. Å andra sidan behövs humor för att ge distans åt verkligheten.
    Inger

    SvaraRadera
  3. Självklart får man skoja om allt. FRA-lagen är enligt mig ett stort skämt, speciellt om man ser hur den har behandlats i riksdagen. Lagstiftning som berör yttrandefrihet och medborgerliga rättigheter ska inte behandlas så...

    Två tips - Magnus Betnér om yttrandefrihet:
    http://www.youtube.com/watch?v=6gz_KM6Nvu4

    Ett annat fall där humor censurerades av SVT:
    http://lakonism.blogspot.com/2008/05/svt-stnger-ner-boyaheadcom.html

    SvaraRadera