lördag 27 januari 2018

Tudelning och trygghetEtt fint tovat sittunderlag med centerklöver var belöningen för min medverkan vid årsmötet med Centerkvinnorna och Centerpartiet i Sparreholm.

Jag berättade dels om mitt uppdrag som ledamot av domkapitlet i Strängnäs stift, det som man kan berätta om, eftersom vi har tystnadsplikt när det gäller ärendena i sig, dels om vad som kommer i valrörelsen i höst.

Centerpartiets hjärtefrågor sedan tidigare är företagsamhet (jobb) och miljö i kombination med levande landsbygd och närodlad politik. Till det kommer trygghetsfrågorna, att vi behöver få fler poliser, men att det också behöver sättas in resurser för att säkra den tekniska bevisningen och ökade insatser av tullen, för att minska mängden vapen och droger som förs in i Sverige. Centerpartiet ser också att det behövs ett nytt ledarskap för att minska tudelningen av Sverige, klyftan mellan de som har jobb och de som är arbetslösa och klyftan mellan olika landsdelar.

Det kan också bli strid om valfriheten, utifrån det förslag om vinstbegränsning som regeringen har lagt fram. För Centerpartiets del är kvalitet det viktigaste, oavsett i vilken form verksamheten bedrivs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar