torsdag 29 augusti 2013

Riksdagspresentationen postad

Nu har jag officiellt skrivit under att jag deltar som riksdagskandidat i Centerpartiets medlemsomröstning i Sörmland samt skickat in underlag till presentationen som ska gå ut till medlemmarna.

Det är en spännande och rolig tid som väntar!

Fler solceller på kyrktaken

I dag är min insändare om fler solceller på kyrktaken införd i tidningen Sörmlandsbygden.

"Centerpartiet anser att Svenska kyrkan ska vara en stark aktör inom miljöarbetet och arbeta aktivt för omställning till ett hållbart samhälle, lokalt och globalt.

Det innebär att vi vill se att kyrkan satsar mer på förnyelsebara energikällor som vindkraft och solenergi eller löser uppvärmningen med biobränsle eller jord/bergvärme.

Inom Visby stift ser man positivt på möjligheten med alternativ energi, exempelvis att producera värme och el med solceller.

Centerpartiet anser att fler stift och församlingar bör följa efter.

Det vill jag arbeta för som förtroendevald för Centerpartiet i Svenska kyrkan.

Inger Fredriksson
Kandidat för Centerpartiet i kyrkovalet"

onsdag 28 augusti 2013

Pulsen kommer tillbaka!

Dagens gladaste nyhet var att läsa i Katrineholms-Kuriren att busslinjen Pulsen mellan Vingåker, via Kullbergska och Flen/Malmköping till Mälarsjukhuset i Eskilstuna kommer tillbaka!

Som vi har kämpat för detta i Centerpartiet! Bra att den politiska landstingsledningen i Sörmland har lyssnat på oss och alla resenärer som verkligen behövde denna transport för att på egen hand kunna ta sig till länets sjukvård. Det höjer självkänslan och sparar samhällsekonomiskt. Bara plus! Då får jag leva med att Pulsen naturligtvis inte kan heta Pulsen fortsättningsvis, utan ska döpas till Hälsolinjen...

tisdag 27 augusti 2013

Sörmlandspilen måste vara snabb och säker

Västra stambanan ingår i Sörmlands infrastrukturblodomlopp. För Katrineholm är banan oerhört viktig, eftersom den tillsammans med UVEN är förutsättningen för mångas arbetspendling.

Regionaltåget på banan går under benämningen Sörmlandspilen och stannar i samtliga sörmländska kommuner längs banan. Nu är avgångarna hotade genom den trafikplan som Trafikverket levererat.

Sörmlandskommunerna längs banan måste gå samman för att försöka förändra och förbättra förslaget. Jag är därför på väg mot Gnesta (Stjärnhov) för att höra hur mina partibröder och partisystrar resonerar i den här frågan.

Helt klart är att Sörmlandspilen måste göra skäl för sitt namn och vara både snabb och säker.

måndag 26 augusti 2013

Tydliga oklarheter

Bland kommunstyrelsens ärenden på onsdagen finns också ett ärende om revidering av Informationssäkerhetspolicy för Katrineholms kommun. Det är säkerligen viktigt att veta vad som gäller för alla anställda och förtroendevalda som har fått teknisk utrustning genom kommunens försorg. Den nya policyn ska omfatta även läsplattor, som varje fullmäktigeledamot numera har fått.

Det är mycket teknik i dokumentet, men det finns också sådant som jag reagerar mot. I ett avsnitt står det att "överordnade chefer har rätt att, efter kontakt med personalkontor och en skriftlig begäran till IT-kontoret, få tillgång till information, inklusive e-post och hemkataloger på en medarbetare vid misstanke om oegentligheter."

Eftersom policyn även omfattar förtroendevalda, så är skrivningen tveksam och behöver förtydligas. Jag kan inte tänka mig att det kan vara juridiskt korrekt att gå in i en förtroendevalds dator. Detta kan förhoppningsvis klaras ut innan beslut kan fattas.

Bara tryggt på kommunens boenden?

På onsdag är det kommunstyrelsedags igen i Katrineholm. Bland en ganska stor hög med ärenden finns ärendet om kommunstyrelsens egen budget för 2014. Det är som alltid spännande att läsa vad tjänstemännen har kommit fram till.

En konstighet är att IT-kontoret arbetar med att få trygghetslarmen på kommunens boenden att fungera om Telia klipper trådarna i det gamla nätet.

Nu hoppas jag att det föreligger något missförstånd, för det är nog större problem med andra användares trygghetslarm än med de larm som finns på ett trygghetsboende. De som bor där, bör ju rimligen få fysiska besök utan att behöva larma varenda gång.

Medan Asta i stugan på landet däremot är helt utelämnad om larmet inte fungerar när olyckan är framme.

Om detta har vi i Centerpartiet ställt frågor om vid olika tillfällen.

Linnean blommar kanske inte just nu...



...men det är en vacker liten diskret blomma, så jag har inget emot att köra den i repris.

Jag har också tagit in min första amaryllis som har satt knopp. Mysigt, trots att det är långt till Jul och att vi har fått lite sköna sensommardagar så här i slutet av augusti.

lördag 24 augusti 2013

Centerkvinnornas strategi för partistämman...

... avslöjar jag naturligtvis inte här på min blogg. Men vi har diskuterar grundligt under gårdagens sammanträde med förbundsstyrelsen för Centerkvinnorna. Vi har en plan!

Nu är det snart dags för dag två av styrelsens sammanträde i Gamla stan i Stockholm.

torsdag 22 augusti 2013

Röstkortet på plats

I dag kom det - röstkortet till kyrkovalet 15 september 2013. Nu återstår att invänta 2 september, då förtidsröstningen inleds, eller valdagen söndagen den 15:e september.

På alla församlingsexpeditioner i hela Sverige kan man förtidsrösta fram till den 11:e september.

Och valsedlar har jag. Av de rätta sorterna...

Centerinslag i radio Sörmland

I går hade jag möjlighet att medverka i radio Sörmland om att jag kandiderar till Europaparlamentet och deltar i medlemsomröstningen. Det blev också en möjlighet att tala om EU i allmänhet och om vad Centerpartiet kan uträtta där. Förhoppningsvis har jag lyckats få till en länk till radioinslaget. Min medverkan är ungefär två tredjedelar in i programmet.

Lyssna: Eftermiddag 20130821 15:00

onsdag 21 augusti 2013

Medverkar i Katrineholms-Kuriren och i radio

I dag var samma artikel - tror jag - införd i papperstidningen som den som jag länkade till från Katrineholms-Kurirens hemsida. Artikeln handlade alltså om Centerpartiets två kandidater, jag och Charles Motamedi, i medlemsomröstningen till Europaparlamentsvalet.

Det blev en liten puff på ettan och en artikel på insidan, båda med bilder.

Denna uppmärksamhet gjorde Radio Sörmland medvetna om vad som är på gång, så efter fem ska jag vara i radiostudion i Nyköping.

Det ska bli roligt, att prata om demokrati, val och EU!

tisdag 20 augusti 2013

Möjliga och omöjliga direktiv

Vid gårdagens kommunfullmäktigedebatt om hyreshus på landsbygden hävdade Göran Dahlström att kommunen inte kunde ge fastighetsbolaget KFAB direktiv.

Det var lite konstigt, eftersom kommunstyrelsen vid ett annat tillfälle kunde ge väldigt konkreta uppdrag till KFAB. Exempelvis talade kommunstyrelsen om i ett beslut att bolaget skulle hyra ut lokalerna i Safiren...

Men det är visst lite olika.

I debatten hävdade jag också:

"Centerpartiet står upp för landsbygden. Jag vill lova er att vi kommer att fortsätta att göra det och att vi kommer att fortsätta att driva frågan om hyreslägenheter på landsbygden. Det landsbygdspolitiska programmet ska revideras och Översiktsplanen är inte klubbad. Det finns mycket goda möjligheter att säkra denna fråga i dessa dokument.

Vi ger oss inte.

Än en gång, bifall till motionen!"

Nobben för hyreshus på landsbygden

Nej, det blev nobben för vår motion om att kommunens bostadsbolag, KFAB, ska ha ansvar för att det finns lägenheter att hyra i landsbygdens centralorter. Kommunfullmäktige i Katrineholm avslog vårt krav att detta skulle skrivas in i kommunens ägardirektiv till bolaget.

Så här uttryckte jag det i debatten:

"Ibland kanske någon tror att vi ledamöter skriver motioner för att det är roligt. Men vi skriver för att vi MÅSTE! Vi, jag och mina medpolitiker från Centerpartiet, har ett uppdrag från våra väljare att driva politiken i den riktning vi har lovat våra väljare.

Centerpartiet tar parti för landsbygden och det är därför som vi har lagt den här motionen, för att den som önskar ska kunna bo kvar på landsbygden även om man inte kan eller vill bo i en villa, utan i en lägenhet.
Vi är väl medvetna om att vi politiker inte kan tvinga privata bostadsbolag att bygga och hyra ut på landsbygden. Men. Vi kan ge kommunens eget bostadsbolag uppdraget, genom ägardirektiv, att se till att det finns lägenheter att hyra även i landsbygdens tätorter.

I motionen talar vi inte om var detta ska ske, vi talar om ATT.

För oss i Centerpartiet är det här en viktig markering, att Katrineholms kommun inte slutar vid stadsgränsen, utan vid gränsen till Eskilstuna, Flen, Nyköping, Norrköping eller Vingåker. Kommunen och kommunledningen har ansvar för hela geografin, inte bara det som kan ses från Gröna kulle.

Jag yrkar bifall till motionen!"

Kandidat 26 och 57 presenterade

Kampanjandet för att puffa för medlemsomröstningen inom Centerpartiet och valet till Europaparlamentet är igång. I dag besökte jag och Charles Motamedi Katrineholms-Kuriren. Nu finns vi med i en artikel på hemsidan.

Citeras på förstasidan

I går var det dags för höstens första kommunfullmäktigesammanträde i Katrineholm. Centerpartiets representanter fick inte någon anledning att gå på lokal, eftersom vi inte fick igenom ens den minsta lilla att-sats. Men jag citeras på förstasidan i Katrineholms-Kuriren: "För oss är det en viktig markering att Katrineholm inte slutar vid stadsgränsen".

Inte så dumt i alla fall!

måndag 19 augusti 2013

Måste tåla att kritiseras

Katrineholms-Kuriren publicerar i dag på ledarsidan ett inlägg av Katrineholms avgående kommunchef Mattias Jansson. Texten har fått överskriften Genmäle från Mattias Jansson.

De som känner mig och vet min bakgrund förstår varför jag skriver överskrift och inte rubrik.

Hela genmälet handlar om hur illa Mattias Jansson anser sig vara behandlad av tidningen, utifrån en artikel och möjligen även en krönika, som i grunden handlar om att polisen har lagt ner förundersökningen av Janssons anmälda brott att smygfilma besökarna på Stortorget i Katrineholm.

Undersökningen har lagts ner med polisorden "brott kan ej styrkas", vilket är det sedvanliga för att säga att polisen har inte hittat några bevis för att det har förekommit något brottsligt. Denna ordvändning kan tydas på några olika sätt. Ett är att det faktiskt har förekommit ett brott, men att det finns inget bevis som håller för en fällande dom. Ett annat är att det inte alls var brottsligt det som Jansson gjorde.

Oavsett vilket, så är texten väldigt mycket Mattias Jansson i ett nötskal. Han är mycket förorättad och ytterst lite ödmjuk.

Det finns lite att öva på för avgående chefen och lite slutsatser för kommunledningen i Katrineholm att dra, när det gäller rekryteringen av nästa kommunchef. En kommunchef måste också tåla kritik utan att skjuta budbäraren.

Lätt starta krig - svårt vinna fred

I mina dagstidningar är rubrikerna svarta, när de talar om händelserna i Egypten. Först fastnar jag i detaljer i journalistens text. Sedan kommer eftertanken. Vilket oändligt lidande, och så fruktansvärt meningslöst allt dödande är!

Sanningen är ju den att det är lätt att starta krig, men svårt att vinna fred.

Därför är freds- och demokratiarbete så viktigt. Samt utbildning för alla i ett land. Kunskap vinner alltid över okunskap.

söndag 18 augusti 2013

Nagellack mot högre höjder

Höjhopparen Emma Green Treegaro har skapat rubriker i veckan genom att måla naglarna i regnbågens färger. Det borde inte vara något konstigt med det - Ludmilla Engquist målade ju sina blågula och hade dalahästar i öronen, eller hur det nu var.

Men det är förstås så att det finns en annan symbolik i Emma Green Treegaros handling. Det är en mild, men väldigt fungerande, protest mot Rysslands homofobiska lagstiftning.

Det må vara att idrott och politik inte sägs höra ihop. Men på något sätt är ändå allt politik. Min uppfattning är att vi alltid måste stå upp för allas människors lika värde och rättigheter. Det spelar ingen roll om det då handlar om idrott eller om något annat.

Emma Green Tregaro målade om naglarna inför höjdhoppsfinal. De blev kärleksröda, vilket också är en stillsam protest.

Genom sitt handlande borde Emma G T vara en självklar vinnare av årets Jerringpris. Eller rent av få Svenska Dagbladets bragdmedalj.

lördag 17 augusti 2013

Valrörelsen är igång

Om det nu inte är ständig valrörelse, så är valrörelsen i full gång. I går var det vässning av toppkandidater i kyrkovalet, jag var en av de närvarande från Strängnäs stift, Gerd Gullberg Johnson var den andra, och i dag är det presentation av riksdagskandidater och nominering med Centerpartiet i Sörmland på Amazon i Flen.

Det ska bli riktigt roligt att träffa centervänner från hela Sörmland! Dessutom kommer Centerpartiets chefsekonom Martin Ådahl att medverka. Han är alltid entusiasmerande och spännande att lyssna till.

Nu kör vi!

Kandidat 26 - det är jag!

I slutet av förra veckan började medlemsomröstningsmaterialet från Centerpartiet att nå medlemmarna. Den 15 augusti började omröstningen bland medlemmarna om vilka vi tycker bäst kan föra ut Centerpartiets budskap i valet till Europaparlamentet 2014 och som sedan kan föra vår talan där.

Jag är en av kandidaterna - nummer 26. I skriften presenterar jag mig så kort att någon kanske undrar vem jag är. Särskilt personer som normalt sett inte läser min blogg kanske undrar.

"Ett grönare EU med ett blåare hav, där kvinnor och män har lika villkor", det är en fortsättning och en utveckling på mitt tidigare kampanjtema, att jag ville bli en röst för Östersjön i Europaparlamentet.

Miljön, och då särskilt Östersjömiljön, är mycket viktiga frågor. Det är överlevnadsfrågor, helt enkelt. Miljöfrågorna kompletteras med jämställdhet mellan kvinnor och män, att kvinnor och män ska ha lika villkor att leva och drömma.

Så enkelt och svårt är det. Därför ville jag inte skriva mer i presentationen än just det som jag vill arbeta för. Om jag får en plats på EP-listan genom att medlemmarna ger mig sin röst.

torsdag 15 augusti 2013

Annie Lööf tog upp situationen i Egypten

Ett sommartal ska ha allt. Kraven inför centerledaren Annie Lööfs sommartalspremiär var därför högt ställda.

Jag var på plats och kunde höra hennes leverans. Talet innehöll mycket bra ståndpunkter och centerpolitik. Det som kanske inte uppmärksammades så mycket av media, var hennes passus om situationen i Egypten.

Det var en viktig markering, att kraftfullt fördöma Egypten och alla stater som vänder sina egna vapen mot den egna befolkningen.

Det kan aldrig vara acceptabelt. Bra markerat, Annie Lööf!

Får kommer tillbaka

En liten notis i Dagens Nyheter talar om fårens återkomst. En flygplats i Chicago kommer nämligen att skaffa får för att hålla undan gräset runt flygplatsen. Gräset ska betas för att göra det otrivsamt för fåglarna att häcka där och störa flygtrafiken.

Även i Sverige användes får för att hålla flygplatsernas gräs på en lagom nivå. Fåren fanns exempelvis vid Ekeby flygfält i Eskilstuna. De togs dock ur tjänst efter ett parasitangrepp. Så vill jag minnas att Karin Ericsson berättade, när Centerkvinnorna besökte hennes fårgård för några år sedan.

måndag 12 augusti 2013

Fel fokus Fredrik

Riksdagsledamot Fredrik Olovsson skriver krönikor i lokaltidningen, Katrineholms-Kuriren. I dagens krönika, som jag i all hast inte kan hitta på nätet, skriver han om friskolor. Friskolorna dras över en kam och är bara ute efter att tjäna pengar och sedan gå i konkurs och lämna över skulden till kommuner och stat att betala.

Ungefär så låter det i texten.

Om bara kommunen tog över, så skulle allt bli bra.

Men hur är det egentligen? Hur ser det ut i Fredriks hemkommun Katrineholm, där friskolorna först har fått tillträde för ett fåtal år sedan? Och där Socialdemokraterna styrt alldeles för länge och den senaste mandatperioden med hjälp av Moderaterna.

Jo, den kommunala skolan levererar inte. Nja, den levererar, men inte resultat. Meritpoängen sjunker.

Borde då inte analysen vara att titta på resultat, i form av studieresultat, innan friskolorna dödförklaras?

Kan någon vara nöjd med en skola - kommunal eller fristående - som inte klarar av sitt uppdrag?

Jag kan förstå att det kan vara stötande med ägare till friskolor som finns i ett skatteparadis någonstans och som kan ta ut vinst på skolbolagens verksamhet. Men om dessa skolor har god undervisning som visar sig i duktiga elever, var är då problemet?

Jag är övertygad om att det behövs fler skolformer för att utmana den kommunala skolan och att fokus måste läggas på eleven. Ingen elev ska få lämna grundskolan utan fullständiga betyg och utan att ha fått det stöd som han eller hon behöver för att nå dit.

Att ägna kraften åt företagsformen är att ha fel fokus.

Folkminskning argument för mindre kommunfullmäktige

Jag läser i Eskilstuna-Kuriren om att kommunledningen med Jimmy Jansson (S) i spetsen diskuterar förslag om att minska kommunfullmäktiges antal ledamöter.

Kommunfullmäktige är kommunens högsta beslutande organ och ska därmed representera kommuninvånarna. Det är då rimligt att kommunfullmäktiges storlek avgörs av antalet kommuninvånare. Har Eskilstuna tappat så många invånare att en minskning är rimlig av den anledningen?

Demokratiskt sett vore det bättre att fler engagerade sig än färre.

lördag 10 augusti 2013

Den avskalade sanningen...

... bakom varje banan, eller i varje fall bakom de flesta bananer som säljs i affärerna är att de innehåller rester av bekämpningsmedel av olika slag. Testfakta har gjort en undersökning och skrivit en artikel, som Dagens Nyheter publicerar i dag, där bananernas kanske något oväntade sanning avslöjas. Ja, eller inte. De insatta har nog vetat att bananer i allmänhet besprutas för att vara gulgröna när vi hittar dem i affärerna. De övertygade har valt KRAV- och rättvisemärkta bananer.

Andra tar bananer inte ens i sin mun, eftersom de inte kan med smaken.

Noteras ska att man måste äta ganska rejält med bananer per dag innan giftnivåerna blir för höga.

Men det är klart, ska man vara på den säkra sidan, så bör man förstås undvika bananer som är konventionellt odlade.

Varför inte se efter vad skogens skafferi kan erbjuda? Blåbär är oslagbara!

fredag 9 augusti 2013

Dags sätta punkt för näthatet

Jag skickade i veckan in en debattartikel om näthatet till länets tidningar. I dag var den införd i Katrineholms-Kuriren.

tisdag 6 augusti 2013

Övning inför stämman i Karlstad



I september är jag ett av drygt 500 ombud på Centerpartiets stämma i Karlstad. Det är därför hög tid att börja öva in dialekten. I filmklippet, som förhoppningsvis blivit rättlänkat finns Galenskaparnas och After Shaves RRKD, från revyn Träsmak. Här blir det radio på ett alldeles oväntat sätt!

Nyttan med ett landsbygdsprogram

Gör landsbygdsprogrammet verkligen nytta? Ja, den frågan både ställdes och besvarades under gårdagen, då en uppseendeväckande rapport från ESO, Expertgruppen för studier i offentlig ekonomi, presenterades. Professor Ewa Rabinowicz har skrivit rapporten och anser att pengarna hade kunnat åstadkomma mer.

Det är naturligtvis uttalanden som skapar rubriker. Men vad ligger egentligen bakom, vad är det som hade kunnat användas på ett annat sätt?

Landsbygdsprogrammet är enligt Jordbruksverket ett verktyg för att nå målen i landsbygdspolitiken. Programmet innehåller satsningar i form av stöd och ersättningar för att utveckla landsbygden. Programmet finansieras gemensamt av Sverige och EU. Målet är att nå ekonomisk, ekologisk och social utveckling - helt enkelt att nå hållbarhet.

I programmet ingår miljöersättningar, ersättningar för att lantbrukaren gör vissa insatser. Det ingår också stöd för att utveckla lantbruksnäringen och kompletterande verksamhet. Det ingår landsbygdsutveckling med Leadermetoden.

Det är många olika former av stöd och det är inte alltid så lätt att avgöra vad som fungerar bäst eller om annat hade fungerat bättre.

Andra vägar har ju inte prövats än de som har använts.

Helt klart har det varit poänger med landsbygdsprogrammet. Det har producerat miljönytta. Öppna landskap och biologisk mångfald går sällan att mäta i pengar. Inte heller vad det betyder för turism och liknande att Sommarsverige är precis så öppet och välkomnande som vi önskar med åkrar och ängar med betande djur.

Pengar ska naturligtvis användas där de gör mest nytta och justeringar kan behöva göras. Dock måste man också titta på alternativet; hur hade landsbygden sett ut om stödet hade varit noll?

Jag tror inte att någon vill finräkna på den kalkylen.

Lösning måste till för nettodebitering

Harald Överholm skriver på DN debatt om solenergi och behovet av att införa nettodebitering för att göra tekniken än mer intressant.

Ja, det är bara att instämma. Fungerar det i Danmark, så borde det kunna fungera i Sverige, som också är ett EU-land. Det verkar bara dumt att inte kunna leverera överskott på ett enkelt sätt och sedan kunna kvitta det mot "underskott" för att sedan betala eller få tillbaka mellanskillnaden.

måndag 5 augusti 2013

Vind i debatten

I dag svarar jag och Helena Lindahl på ett inlägg om vindkraften i Katrineholms-Kuriren.

Energifrågorna är alltid aktuella.

Giftfri vardag börjar där du bor

En giftfri vardag, som Centerpartiet förespråkar, börjar där du bor. Ann-Cathrin Gunnar (C) är ordförande i miljö- och byggnämnden i Nässjö som vill stoppa Svenska Kraftnäts nya ledningsstolpar impregnerade med kreosot. Dagens Nyheter skriver om detta.


Märkligt att kommuner, exempelvis Katrineholm som sanerat på Sandbäcken och Lasstorpsdiket, sanerar mark som är fylld med kreosot samtidigt som det används på nytt. Så borde det inte vara.

Vi måste börja fasa ut gifterna från kretsloppet för att nå målet en giftfri vardag.

söndag 4 augusti 2013

Hur välkomnas stadsbor?

I går var jag i Österåker på den sockendag som sockenrådet ordnade. En av programpunkterna var att välkomna nya sockenbor. Så klart är detta jätteviktigt, det är ett sätt att komma in i bygden och känna att man är en del av samhället. Det är förstås också av betydelse att få med nya sockenbor i marknadsföringen av bygden.

Sockenråd finns företrädesvis på landsbygden. Socken är i min värld det samma som församling. Alltså borde nya invånare välkomnas även i den händelse de flyttar till en stad eller en stadsdel. Jag tror inte att så sker.

Men egentligen är invånarna lika viktiga för sin hembygd var de än bor. Det borde vara lika naturligt. Vem kommer att ta initiativet?

lördag 3 augusti 2013

Kyrkovalskampanj i Österåker



I dag hettade kyrkovalsdebatten till... Eller egentligen inte, men varmt var det vid klockstapeln i Österåker, där Centerpartiet i Vingåker kampanjade. Kyrkovalet var temat och eftersom jag är med som kandidat till stiftsfullmäktige och till kyrkomötet, femte respektive sjunde plats - men man får ju kryssa! - så var jag på plats.

Vi mötte en hel del väljare. De lite yngre förärades ballonger eller vindsnurror. Det såg väldigt trevligt ut med gröna inslag som vandrade ut i värmen.

Öppna landskap värda att bevara



Detta öppna landskap njöt jag av under en kvällspromenad i veckan. Utsikten, som säkert många katrineholmare känner igen, är Djulö gärde med allén i bakgrunden. Bilden är tagen från naturskogen vid Furuliden, den naturskog som ska bebyggas om Socialmoderaterna som styr i Katrineholm får som de vill.

Centerpartiet vill det inte. Det finns andra platser att bygga på.

fredag 2 augusti 2013

Inget lur om luren

Nej, det ska inte vara några lurigheter när telefonbolagen redovisar sina täckningskartor. Nu skärper IT-minister Anna-Karin Hatt tonen mot bolagen, vilket framgår av artikeln i GP och regeringens beslut om att ge uppdrag till Post- och Telestyrelsen samt Konsumentverket om att strama upp kraven om rättvisande information.

I grunden handlar det om att löftet och leveransen inte stämmer överens. Nätet måste helt enkelt byggas ut för att svara mot den trafik som kunderna efterfrågar.

C oss vid klockstapeln

Imorgon är det kampanjdags för kyrkovalet. Centerpartiet i Vingåker medverkar vid sockendagen i Österåker. Temat för dagen blir självfallet kyrkovalet 15 september. Jag kommer att vara med vid klockstapeln vid Österåkers kyrka mellan 10 och 14.

Det är viktigt att många ställer upp i valet för att vi ska kunna behålla en öppen folkkyrka som finns med sina medlemmar i med och motgång.

torsdag 1 augusti 2013

Kommuner kan agera

Min gruppledarkollega Lotta Jonsson (C) i Flen har en bra insändare i Eskilstuna-Kuriren. Hon skriver om kommunernas roll i upphandlingen.

Så roligt med Solstrålar

När många ser fram emot regn, då blir jag glad över dagens Solstråle! Katrineholms-Kurirens Solstråle i dag var nämligen Ewa Dahlgren i Forssjö, som har föreslagits av en lika gedigen person - Ingrid Wahlström. Båda är förstås Centerkvinnor och Ewa Dahlgren missar inte tillfället att berätta om detta i artikeln.

Jag blir så glad och stolt!

Läs artikeln !

(Ja, det kanske inte är så enkelt, men så här ser det i alla fall ut i tidningen!)