måndag 19 augusti 2013

Måste tåla att kritiseras

Katrineholms-Kuriren publicerar i dag på ledarsidan ett inlägg av Katrineholms avgående kommunchef Mattias Jansson. Texten har fått överskriften Genmäle från Mattias Jansson.

De som känner mig och vet min bakgrund förstår varför jag skriver överskrift och inte rubrik.

Hela genmälet handlar om hur illa Mattias Jansson anser sig vara behandlad av tidningen, utifrån en artikel och möjligen även en krönika, som i grunden handlar om att polisen har lagt ner förundersökningen av Janssons anmälda brott att smygfilma besökarna på Stortorget i Katrineholm.

Undersökningen har lagts ner med polisorden "brott kan ej styrkas", vilket är det sedvanliga för att säga att polisen har inte hittat några bevis för att det har förekommit något brottsligt. Denna ordvändning kan tydas på några olika sätt. Ett är att det faktiskt har förekommit ett brott, men att det finns inget bevis som håller för en fällande dom. Ett annat är att det inte alls var brottsligt det som Jansson gjorde.

Oavsett vilket, så är texten väldigt mycket Mattias Jansson i ett nötskal. Han är mycket förorättad och ytterst lite ödmjuk.

Det finns lite att öva på för avgående chefen och lite slutsatser för kommunledningen i Katrineholm att dra, när det gäller rekryteringen av nästa kommunchef. En kommunchef måste också tåla kritik utan att skjuta budbäraren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar