tisdag 20 augusti 2013

Nobben för hyreshus på landsbygden

Nej, det blev nobben för vår motion om att kommunens bostadsbolag, KFAB, ska ha ansvar för att det finns lägenheter att hyra i landsbygdens centralorter. Kommunfullmäktige i Katrineholm avslog vårt krav att detta skulle skrivas in i kommunens ägardirektiv till bolaget.

Så här uttryckte jag det i debatten:

"Ibland kanske någon tror att vi ledamöter skriver motioner för att det är roligt. Men vi skriver för att vi MÅSTE! Vi, jag och mina medpolitiker från Centerpartiet, har ett uppdrag från våra väljare att driva politiken i den riktning vi har lovat våra väljare.

Centerpartiet tar parti för landsbygden och det är därför som vi har lagt den här motionen, för att den som önskar ska kunna bo kvar på landsbygden även om man inte kan eller vill bo i en villa, utan i en lägenhet.
Vi är väl medvetna om att vi politiker inte kan tvinga privata bostadsbolag att bygga och hyra ut på landsbygden. Men. Vi kan ge kommunens eget bostadsbolag uppdraget, genom ägardirektiv, att se till att det finns lägenheter att hyra även i landsbygdens tätorter.

I motionen talar vi inte om var detta ska ske, vi talar om ATT.

För oss i Centerpartiet är det här en viktig markering, att Katrineholms kommun inte slutar vid stadsgränsen, utan vid gränsen till Eskilstuna, Flen, Nyköping, Norrköping eller Vingåker. Kommunen och kommunledningen har ansvar för hela geografin, inte bara det som kan ses från Gröna kulle.

Jag yrkar bifall till motionen!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar