onsdag 21 januari 2015

Barn ska vara i god miljö

Debatten om en giftfri vardag för våra barn fortsatte i fullmäktige och här följer mitt andra inlägg i debatten:

"Ordförande, fullmäktigeledamöter, åhörare

Det kan ju tyckas som att vi motionerat för att skrämma de föräldrar som lämnar sina barn i kommunal omsorg. Det är snarare tvärs om. Centerpartiet vill att kommunen ska kunna försäkra alla föräldrar att deras barn är i goda händer och i lokaler som lever upp till begreppet god miljö, enligt vad som är känt med dagens kunskap och enligt försiktighetsprincipen. För att kunna lova att förskolemiljön är säker, så behöver det göras en inventering. Naturskyddsföreningen har en modell för det, men det finns säkert andra modeller att ta efter.

Att kommunen vid upphandling och inköp ställer höga krav är självklart bra liksom att hänsyn tas vid nybyggnation och ombyggnation – men det löser inga gamla försyndelser.

Självklart måste KFAB få ersättning, om det är KFAB som kommer att stå för inventeringen som fastighetsägare. Det är ändå en rimlig kostnad att ta för att försäkra oss om att miljön för våra allra minsta är oskadlig."

Trots dessa inlägg valde majoriteten, bestående av Socialdemokrater och Moderater och nu förstärkta även av Miljöpartiets ledamöter (!) att avslå motionen. Motivet ett diffust avslag som kompletterats med att en ny motion från MP, som inte hade beretts av kommunfullmäktige och som inte fanns med på dagordningen, var BÄTTRE!

Jättekonstigt att diskutera och behandla en motion som inte var uppe till beslut samtidigt med en motion som var beredd. Resultatet av detta blir att barnen får vänta på en bättre miljö.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar