onsdag 27 april 2016

Gömmer revisorernas rapport

I dag när kommunstyrelsen i Katrineholm höll sitt sammanträde hade vi som ett ärende revisorernas granskning av Logistikcentrum. I denna framförs en kritik som borde vara svidande. Att den här rapporten skulle komma vad det som ifjol avgjorde att majoriteten kunde bevilja sig själv ansvarsfrihet. Vi i oppositionen ansåg att det inte gick att bevilja kommunstyrelsen ansvarsfrihet innan det fanns klarhet i hur projektledaren kunde betala ut ersättning för marknadsföring som en utanordning med utfästelser för ett par år framåt i tiden.

När bokslutet skulle behandlas i kommunfullmäktige fick vi inte prata om denna rapport. Den skulle granskas i kommunstyrelsen och sedan...

Men när den idag nådde kommunstyrelsen, då var tongångarna andra. Vi från oppositionen ville lyfta rapporten till kommunfullmäktige. Det ville inte Dahlström och övriga i majoriteten.

Nu får vi ta den dit på annat sätt.

Men jag tänkte som Emil i Lönneberga om sockerdrickan; "när en inte har pengar då kan en inte dricke sockerdricke, och när en har pengar då får en inte köpe. När hunnan ska en då dricke sockerdricke?"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar