onsdag 15 april 2015

Tidningsstöd och tidningsdöd

I dag står tidningsstöd och tidningsdöd på programmet med ett sammanträde med Presstödsnämnden. Nyligen presenterades att tidningen Folket i Eskilstuna läggs ner vid halvårsskiftet. Det var både väntat och oväntat. En röst som tystnar och en konkurrent mindre. Det är vad tidningsdöden innebär och vad tidningsstödet ska förhindra.

I veckan väcktes också debatten om vilken betydelse media har för demokratin och hur samhället påverkas av att medborgarna själv väljer vilka källor de ska låta sig informeras via i stället för att merparten får sin information från traditionella medier som dagstidningar, radio och TV.

Det är en väldigt intressant diskussion. Den nya utvecklingen ställer framförallt krav på att konsumenterna - medborgarna - är källkritiska och kan göra medvetna värderingar för att bedöma trovärdigheten i den information som erbjuds.

Men medan gräset gror, så är jag med och matar kon, bland annat genom att delta i diskussionerna om ett nytt förändringsstöd vid Presstödsnämndens sammanträde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar