tisdag 6 december 2011

Långt kvar till hälften var

I helgen var jag hos Fogdöns Centerkvinnor och bidrog till deras 60-årsjubileumsfirande. Jag påpekade bland annat i mitt lilla högtidstal att det är långt kvar till hälften var. Här följer pressmeddelandet som jag gjorde:

"- Vi måste synliggöra skillnaderna och orättvisorna i samhället för att kunna göra något åt dem. Det är fortfarande långt kvar till hälften var och det gör att Centerkvinnorna har ett viktigt uppdrag även under kommande åren, sa riksdagsledamot Inger Fredriksson (C), när hon gästade Fogdöns Centerkvinnors 60-årsjubileum.

Inger Fredriksson är riksdagsledamot från Sörmland, men också ledamot av Centerkvinnornas förbundsstyrelse. Centerkvinnorna, som är Sveriges största politiska kvinnoförbund, har ett tydligt jämställdhetsfokus i sitt arbete.

- Centerkvinnornas mål är ett samhälle där kvinnor och män, flickor och pojkar har samma grundförutsätt¬ningar att förverkliga sig själva och sina drömmar. Jämställdhet är en förutsättning för en rättvis fördelning av resurser i samhället, säger Inger Fredriksson.

Centerkvinnorna har också lagt en rad förslag för att vässa jämställdhetsarbetet.

- Inom skolområdet föreslår vi bland annat att medveten pedagogik ska användas i förskolan, grundskolan och på gymnasiet för att bryta könsnormer. Vi vill ha en jämn könsfördelning bland alla yrkeskategorier i skolan och ge lärarna bättre verktyg i arbetet genom att stärka kunskaperna om genus i lärar- och fortbildning.

- Det finns många områden i samhället som är viktiga att arbeta vidare med. Skolan har dock en grundläggande betydelse för den enskilde. Sedan är det politikernas ansvar att forma samhället, så att vi får ett samhälle där vi tar hälften var av ansvar och resurser.

På plats i Fogdö bygdegård, där jubiléet ägde rum.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar