torsdag 15 december 2011

Ger girigheten ett ansikte

Jörgen Danielsson gör det igen. Han ger girigheten ett ansikte, när han enligt Eskilstuna-Kurirens rapportering ansöker om politikerpension från Eskilstuna kommun från och med 1 januari 2012.

Vanliga människor får inte pension om de har ett arbete. Socialdemokraten Jörgen Danielsson gick från kommunalrådsposten till Landstinget Sörmland, där han först var vice ordförande i landsstingsstyrelsen och så småningom blev landstingsstyrelsens ordförande och landstingsråd. Han avgick under valrörelsen, eftersom han blivit påkommen med att ha fördelat om arvodena så att han skulle få mer själv. För att fortsätta att få mer själv, drog han ut på den formella avsägelsen så länge som det var möjligt.

Det är många turer kring denne Danielsson och vad jag vet så jobbar han, eller har jobbat, som pressansvarig inom Socialdemokraterna med knytning till riksdagen.

Kanske har detta uppdrag tagit slut, kanske behöver Danielsson pengarna bättre än Eskilstuna kommun gör. Det kan finnas många anledningar till att Jörgen Danielsson har sett sig nödsakad att söka försörjningsstöd från kommunen i form av en politikerpension.

Men det är ett verkligt hån mot alla som slitit och släpat på olika sätt och som kanske, på sin höjd får en fjärdedel av Danielssons pension varje månad.

En sak är dock säker: Pengar går inte att äta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar