tisdag 23 september 2014

(S) och (M) fortfarande sant

I dag presenterade Socialdemokraterna och Moderaterna det inte alls så överraskande beslutet att fortsätta att styra Katrineholm. (S) och (M) är alltså fortfarande sant, även om Moderaterna vid det här laget borde vara tilltufsade av väljarna, som reducerade dem med en fjärdedel - de gick från åtta mandat till sex med (S) ökade med ett.

Arbetarkommunen sonderade terrängen för tänkbara majoriteter - Socialdemokraterna behövde bara två mandat till för att få till en majoritet - men det var liksom inte på riktigt.

Jag och Centerpartiet hörde till de partier som bjöds till Gröna kulle. Vi fick presentera vad vi ville ha igenom i en majoritet. Självklart tog jag och Sten Holmgren, kommunkretsens ordförande, upp bygget på Stortorget, som vi är motståndare till, bygget på Djulö gärde (Ericsbergsvägen), som vi inte heller vill se, samt satsningar på landsbygden, bredband och investeringar där. När detta var presenterat sades det inte så mycket mer. Vi skakade hand och avvek medan (S)-företrädarna begav sig ner mot kafferummet, för att se om där fanns något till kaffet...

Snacka om att bli bjuden till förhandlingarna med armbågen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar