lördag 10 mars 2018

Finfin festival i Stallarholmen

Korv på längden och tvären och bröd i många former. Ja, det gick att både se och äta sig mer än mätt på Korv- och brödfestivalen som firades för sjätte gången vid Gula Industrihuset i Stallarholmen.



Direkt vid infarten väntade försvarsmakten som tagit hjälp av restaurangskolan att laga till den klassiska ärtsoppan - med korv.



Sedan fortsatte det med marknadsstånd som sålde korvtillbehör som ketchup eller hemgjord korv i gott bröd. Landshövdingens egen kock, Jonas Hammar, med företaget Solmyra Smakfullt, serverade grillad falukorv med surkål.



I Lottas korvkiosk fanns det mer traditionella varor och så kunde man grilla sin egen korv över öppen eld.

Lite spännande cirkuskonster bjöds det också på med en jonglör som hanterade yxor.

På Mälarens is fanns Sjöräddningen på plats tillsammans med "kusinen" Fjällräddningen och en rad flygplan av olika modeller. Inne i Gula Industrihuset pågick den vanliga verksamheten, liksom i övriga lokaler, exempelvis i Printz bageri. Mycket folk fanns på plats. Att det är ett uppskattat arrangemang är tveklöst.



Jag skulle förstås vilja se ett liknande arrangemang i Katrineholm med lokala mathantverkare. Det vore något att äta sig igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar