söndag 30 april 2017

Hjälp polisen - byt telefonbolag!

Det kan spela roll vad du gör eller inte gör. Det är känt sedan gammalt att om många gör samma sak som kunder i ett bolag, då påverkar det bolaget att förändra sin verksamhet.

Vid Centerkvinnornas Maktdagar i Uppsala i helgen berättade journalisten Caroline Engvall om de sexuella övergrepp som sker mot barn via internet. Det kan börja med till synes oskyldigt "fiskande" för att sedan övergå till direkt utpressning om inte barnet, tjejen eller killen, gör det som begärs framför webbkameran eller mobilens kamera.

Det är idag svårt att få fatt i brottslingarna, men det kan underlättas om internetleverantörerna lämnar ut IP-adresser, om polisen begär det. Enligt Caroline Engvall är det två bolag som inte gör det idag - Tele2 och Telenord. Hon uppmanade oss därför att genast byta bolag, om vi var kunder hos dessa bolag för att på så vis förmå dem att byta inställning.

Ja, om det kan hjälpa en enda pojke eller flicka att komma undan denna vidriga verksamhet genom att få fast förövarna, då ska vi göra det. För egen del behöver jag inte byta, för jag är inte kunde till dessa bolag. .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar