lördag 23 februari 2013

Centerpartiet är landsbygdens parti

Just den rubriken hade jag tänkt mig till insändarsvaret som är infört i dagens nummer av Katrineholms-Kuriren. Svaret är diskret placerat på insändarsidan och försett med överskriften "Svar till Signaturen före detta centerpartist".

Eftersom mitt svar inte är inlagt på tidningens hemsida så att jag kan länka till det, så bifogar jag det i sin helhet:

"Signaturen före detta centerpartist lyckas i sin insändare i Katrineholms Kuriren 21/2 få med nästan alla fördomar som sprids just nu om Centerpartiet och idéprogrammet. Det är skickligt gjort.

Annie Lööf fanns inte med i den grupp som tog fram det första förslaget. Hon agerade däremot med kraft och lät hela centerrörelsen ha synpunkter på förslaget, lägga till och dra ifrån, innan partistyrelsen lade fram ett nytt förslag. Detta förslag grundade sig på vad 500 olika organisationer – distrikt, kommunkretsar, exempelvis Centerpartiet i Katrineholm, avdelningar och enskilda tyckt och tänkt på 1700 finstilta A4-sidor.

Det är centerrörelsen i hela landet som har format programmet och det är hela rörelsen – 520 ombud från norr till söder som samlas i mars för att fatta beslut om programmet.

Den som bemödar sig om att läsa förslaget, www.centerpartiet.se, behöver inte tveka om att Centerpartiet är landsbygdens parti – också.

Centerpartiet är en folkrörelse. Vi bärs upp av våra medlemmar. Det är medlemmarna, själva eller genom de ombud de väljer, som utser våra ledare.

Vill fd centerpartist göra detta, så sker det genom att bli medlem.

Centerpartiet har förtroende för vår partiordförande Annie Lööf.

Inger Fredriksson, gruppledare för Centerpartiet i Katrineholm"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar