lördag 5 maj 2012

Hög stämning i tvålfabriken

Centerkvinnornas förbundsstämma har börjat bra, men jag är förstås aningens jävig som förbundsstyrelseledamot, sörmlänning och dessutom lite ansvarig för att hålla ihop invigningsprogrammet och kvällen.

Allt följde tidsschemat. Gunilla Hjelm, vår förbundsordförande, höll ett inspirerande tal om de orättvisor som kvinnor fortfarande möte i samhället och som gör vårt politiska arbete så nödvändigt. Per Ankersjö kom för att ta med fler Centerkvinnor i Framtidsbygget. "Bygger inte vi våra idéer framåt, så gör någon annan det" och sist, men absolut inte minst, stod Lena Ek på programmet.

Vår före detta förbundsordförande behöver inte något manus. Trots att hon varit på partistyrelsesammanträde hela dagen så tog hon till orda utan att staka sig. Hon såg uppriktigt glad ut att vara bland Centerkvinnorna igen. Politiskt hade hon med sig ett tydligt budskap - vi måste agera mot den miljöförstöring som pågår. Talet om "peakar" för vissa ämnen, att vi går mot den punkt där ämnena håller på att bli starkt begränsade, som för oljan och fosforn, gör att vi måste byta ut dem, minimera användningen och se till att det kan användas om igen (fosforn).

Sedan fick vi avge en rad löften för att hjälpa till att sätta press på miljöfrågorna för att minimera exempelvis silver och kvicksilver från att komma ut i kretsloppet.

Det lovade vi gärna. Centerkvinnor har en lång tradition av att vara "besvärliga", frågvisa konsumenter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar