onsdag 6 oktober 2010

Kommunstyrelse och eftervalssnack

Dagen började med kommunstyrelsesammanträde för beslut om delårsrapporten för Katrineholms kommun. Efter detta korta sammanträde följde långa och ingående diskussioner om vad som ska hända efter valet.

Ovissheten är stor, trots att Socialdemokraterna och Moderaterna har gjort upp om makten. Inget är klart om den politiska organisationen med vilka nämnder som ska finnas och hur många ledamöter de ska ha. Inte heller finns det någon klarhet i under vilka villkor politikerna ska arbeta fortsättningsvis.

Inom Alliansen lade vi för snart ett och ett halvt år sedan en motion om att de politiska spelreglerna skulle vara klara i god tid före valet.

Motionen är inte besvarad än.

Att sätta villkoren för politiken efter valet och beroende på valutgången är lågt, mycket lågt.

Samma spel som förs i Katrineholm pågår inom Landstinget Sörmland. Där har dock S, MP och FP redan bestämt sig för att köra över samtliga övriga partier och köra en lösning som gynnar de egna partierna.

Rofferiet har definitivt fått inte bara ett, utan minst tre ansikten!

1 kommentar:

  1. Det är verkligen lågt.Som att köpa grisen i säcken verkligen.
    Landstinget är en sak för sig och även nu ska arvoden tas bort och likförbenat ska kostnaderna bli högre. Det går ej ihop alls..
    Detta handlar om partier som är länsövergripande och alla partier behöver en fulltidspolitiker anser jag...
    Förslaget som kommer upp från Socialdemokraterna i landstinget, gör inte cynismen mindra bland medborgarna på gatan.. Om kostnaderna drogs ner med hälften skulle folk klappa händerna.. Men att säga att minska hälften av heltidspolitikerna men ändå ha högre kostnader är inte bara lågt det är sååååå lågt..

    SvaraRadera