lördag 9 oktober 2010

Bodström uträknad

Socialdemokratern Thomas Bodström är, vad jag med ett bohuslänskt uttryck skulle kalla, en "uträknad" person.

Han är förstås en beräknande person, som i förväg räknar ut vad som bäst gynnar hans egna förutsättningar. Därför har han under den senaste fyraårsperioden varit riksdagsman och ordförande i Justitieutskottet samtidigt som han haft sin advokatpraktik och varit författare med bokproduktion. Allt detta skulle för en vanliga människa kräva ungefär tre heltidsarbeten.

Nu är han i USA. Han missade uppropet och talmansvalet, som Socialdemokraterna förlorade, inte bara på grund av Bodström, men med hjälp av, så att säga. Som en liten tackgåva får nu inte Bodström fortsätta som ordförande i Justitieutskottet. Det är kanske inte så konstigt, om det nu också råder tveksamheter om hans tjänstledighetsansökan från uppdraget som riksdagsman ska beviljas.

Det kan inte vara lätt att vara Thomas Bodström. Riksdagens ledning borde göra vad den kan för att underlätta för honom, genom att ge honom ett tydligt val att koncentrera sig på. Väljarna har trots allt valt honom för att sitta i riksdagen och inte för att han ska kunna åka till USA.

Det är frestande att citera Astrid Lindgren med pigan Linas ord om Emil, när befolkningen i Lönneberga hade vidtagit en insamling för att skicka Emil till Amerikat, "vad har amerikanerna gjort för ont"?

2 kommentarer:

  1. De som har röstat på honom måste vara besvikna på att han stuckit från arbetet i Sverige.
    FRågan är om han inte just sänkt sig själv efter allt han gjort och nu ej ens infinner sig efter väljarnas kryssningar. Att kvitta ut sig och få riksdagsarvode och samtidigt få lön som advokat är illa nog och dessutom anv riksdagen för att lansera sin bok.
    Men socialdemokraternas agerande att curla allt och alla som sitter i toppen hos dem är ju ngt som ej är oavnligt. S´å gör de hela tiden för att ändra, trixa och fixa och roffa.
    Det återstår att se om han får tjänstledigt och hur socialdemokraterna agerar framöver...

    SvaraRadera
  2. är det helt uteslutet att resultatet är det eftersträvade när det gäller Bodström. Nu kan han ända en karriär som är hopplös med anseende av att ha varit tvungen att tänka på sin familj. Jag tror inte att han är rätt man för det partiet som Socialdemokraternas partiledare. Det kan han inse, och nu har han definitivt satt käppar i hjulet för en sådan strävan hos en del utan andra skäl än att sköta sin familj.

    SvaraRadera