lördag 20 februari 2010

Tronelius borde svara i sakfrågan

Vid måndagskvällens kommunfullmäktige i Katrineholm hade min kristdemokratiske gruppledarkollega Joha Frondelius ställt en fråga till kommunfullmäktiges ordförande Leif Tronelius (S). Frågan handlade om varför det nu fanns pengar till kultur, medan det inte fanns pengar till att tidigarelägga starten av ett sammanträde.

Kommunfullmäktiges ordförande Leif Tronelius (S) avgjorde att frågan inte fick ställas, då den inte kunde ställas med stöd av kommunallagen eller med stöd av arbetsordningen för kommunfullmäktige.

I dagens nummer av Katrineholms-Kuriren hänvisar Tronelius till kommunallagens förarbeten och återigen till arbetsordningen.

Jag tycker att det hela är märkligt. Det står inte i kommunallagen att man inte får ställa frågor till fullmäktiges ordförande och det står heller inte i arbetsordningen att man inte får. Men även om man inte får ställa formella frågor, eller interpellationer, så borde väl fullmäktiges ordförande på något sätt - utanför protokollet - kunna svara Frondelius. Sakfrågan kvarstår. Varför finns det pengar till det ena, men inte till det andra?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar