lördag 27 februari 2010

Finjobb och fuljobb

Är vissa arbeten mer värda än andra? Är det skillnad på finjobb och fuljobb?

Ja, i Vänsterpartisten Lars Ohlys värld är det tydligen det. Han, och hans parti, får jag förmoda, är emot hushållsnära tjänster, därför att de som använder sig av tjänsterna skulle ha råd att göra det ändå, utan skatteavdrag.

Men de som fått arbete, de som fått möjligheten att starta ett eget, lönsamt företag tack vare att det finns ett sug efter tjänster för att göra vardagen enklare, är de inte värda något? Har de fuljobb, fastän de allra flesta ägnar arbetsdagarna åt att göra fint för andra?

Arbetsamma och företagsamma människor är värda all heder och uppskattning. De ska inte behöva höra att deras insatser inte är goda nog eller onödiga.

I höst går det att göra ett tydligt val. En röst på Vänsterkartellen i höst, är en röst som gör skillnad på arbete och arbete och där inte allt företagande är uppskattat. (Ja, uppskattat kan det förstås vara i bokstavlig mening, med ett högre skattetryck.)

Inom Centerpartiet står vi upp för företagandet. Det spelar inte någon roll om företagaren är en person som driver en enskild firma eller om det är ett aktiebolag. Det ska vara enkelt, lönsamt och roligt att vara företagare. Maud Olofsson har som näringsminister gjort en hel del för att det ska bli så, men det finns mer kvar att göra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar