lördag 23 januari 2010

Lokalt ordkrig om Lövåsen

Jag har tidigare här på min blogg skrivit om evakueringen av de boende på Lövåsens äldreboende, som enligt planerna ska ske till grannkommunen Vingåker samtidigt som lediga lokaler finns på landstingets sjukhus Kullbergska.

Jag har skrivit om hur vi i Centerpartiet har agerat tillsammans med vår landstingspolitiker från valkretsen, Mattias Claesson, för att peka på den fullt möjliga och mer mänskliga lösningen att tillfälligt flytta in på Kullbergska.

Det är ett konkret samarbete, som alla skulle vinna på. Inte minst Landstinget Sörmland, som genom åren sänkt sitt anseende i Katrineholm genom hotande eller genomförda neddragningar på sjukhuset.

För några veckor sedan skrev berörd personal om evakueringen och pekade på möjligheten med Kullbergska. Jag, Anita Karlsson, Centerpartiets ledamot i Vård- och omsorgsnämnden, samt Mattias Claesson, landstingsråd i opposition för Centerpartiet, skrev ett svar, där vi hejade på personalen och uppmuntrade landstingets ledande majoritetspolitiker från (S), (FP) och (MP) att plocka hem några pluspoäng i bygden genom att agera i frågan.

Vårt inlägg fick inte efterfrågad effekt. Den som kände sig mest träffad av orden var i stället Monica Johansson (S). I egenskap av lokal ordförande i Vård- och omsorgsnämnden, visserligen med ambitioner att bli landstingspolitiker efter valet, krävde hon besked om hur vi hade agerat.

I vårt svar till den snarstuckna bipolitikern redovisade vi vad vi hade gjort.

Det dög naturligtvis inte för Monica Johansson, som gjorde ytterligare ett inlägg och krävde nya besked, vilket hon också fick. Att väcka opinion och påverka landstinget, dög inte heller den här gången som svar.

I dagens Katrineholms-Kuriren är Monica Johansson på gång på nytt med ett inlägg, som inte finns inlagt, när jag skriver det här, där hon använder sig av den härskarteknik hon är så väl bevandrad i, genom att inte kalla oss vid för- och efternamn, utan bara efternamn. Härskartekniken kallas förminskning.

Jag har självklart skrivit ett svar, även om det känns ganska mycket som Ingemar Stenmarks berömda replik: "He lönt int' förklar' för den som int' begrip".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar