tisdag 19 januari 2010

Fortsatt olika villkor

Nej, det gick inte att få socialdemokraterna i Katrineholms fullmäktige att förstå Centerpartiets motion om lika villkor för livsmedel. Vid gårdagens kommunfullmäktige avslogs vår motion.

Att det går att ställa krav om lika villkor avfärdades på olika sätt av service- och tekniknämndens ordförande Pat Werner (S).

Det hjälpte inte att Centerpartiets Göran Ivarsson drog upp praktiska skillnader mellan den danska och den svenska djurhållningen eller att jag pekade på att SKL och regeringen säger att man visst kan ställa krav på livsmedelsupphandlingen, bara man gör det på rätt sätt.

Även Sten Holmgren (C) var uppe i debatten för att förmå majoriteten, som också bestod av vänsterpartiets för kvällen enda representant Lotta Back, att ändra sig.

Man kan förstås också fundera över om Lotta Back har förankrat sitt ställningstagande bland de djurrättsaktivister som åtminstone tidvis har känt samhörighet med vänsterpartiet. Å andra sidan vill de kanske inte äta kött alls. Men vår motion berörde inte bara kött, utan alla livsmedel. Så även morötter ska det ställas krav på.

Men inte i Katrineholm. Inte nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar