måndag 30 november 2009

Grönt i media

Dagens Nyheter skriver om hur Kina ställer om energiproduktionen, om hur landet blir ledande på solcellstillverkning och turbiner till vindkraftverk. Artikeln innehåller även några rader om soldrivna trafikljus.

På radion lyssnar jag till rapportering om Skanskas gröna hus.

Det är med andra ord grönt i media, inför Klimatmötet i Köpenhamn nästa vecka. Det är positivt, för det visar att miljö- och klimatarbete går att förena med utveckling. Men det måste finnas en drivkraft. Att göra världen bättre för våra barn och barnbarns skull, borde vara drivkraft nog.

söndag 29 november 2009

Bakdag med bakslag

En rubrik ska alltid locka till läsning. Men i dag vågade jag mig inte på den mer vågade, och likafullt sanna varianten, "Ingen vågade smaka hembränt".

Det har alltså varit en bakdag med bakslag. Äggklockan från Anders Petter tappade urtavlan. Ur led blev tiden och inte att lita på. De vörtbrödsaktiga limporna klarade sig oskadda ur ugnen, men sedan...

...blev det pepparkakssnitt med pikant brändsmak och ännu senare jumbomuffins som både ville och inte ville komma ur ugnen. Inte nog med att timern ledsnat på tillvaron, den nästan lika viktiga provstickan hade stuckit. För gott, som det verkade.

Vad göra? Jo, det var bara att försöka bjuda några gäster på hembränt! Men hur jag än försökte, lyckades jag inte. Ännu ett bakslag.

Jag får säga som farbror Melker i Saltkråkan: "Denna dag, vilket liv".

Mest har jag dimmiga minnen av dagen, som tur är.

lördag 28 november 2009

Skynda dig, det är Adent!

Jo, så känns det. Skynda dig, det är Advent redan imorgon! "Advent" klingar i öronen på mig och det är nästan enbart ljuv musik. Bland körverken tillhör Advent de allra bästa. Jag kan mima oerhört väl till den efter mina år i kyrkokörer som försiktig sopran.

Men att det är bråttom, det beror mest på att nu är det hög tid att "jula till det" på hemmafronten. Först måste det städas, sedan ska det "julas" och därefter bakas.

Så det är bråttom, bråttom. Inte en glugg i almanackan för annat än glögg. Eller möjligtvis blogg.

fredag 27 november 2009

Kunde vi ha varit missnöjda?

Nu är jag svensk igen. Jag tänker kommentera blivande kommissionären Cecilia Malmström. Det har i dag blivit klart vilken post hon nomineras till inom EU-kommissionen. Superlativen haglar över valet av område "brott och straff och migration", för att uttrycka det hela väldigt slarvigt.

Tanken slår mig dock, hade vi inte varit lika glada för vilken post Cecilia Malmström än hade nominerats till?

Jag tror inte att någon hade uttryckt besvikelse över vilken post som än hade blivit "svensk". Vi hade tyckt att det var jättebra! För vi är, inte bara Europamästare, utan även Världsmästare på bortförklaringar!

torsdag 26 november 2009

Ringlande köer mot vaccinet

Jag borde haft en bild. Det var mörkt och kameran var hemma. Men köerna ringlade mot Västgötagatan, där katrineholmarna erbjuds möjligheten att vaccinera sig. För egen del ville jag bara kolla läget lite.

Det såg ut som vid biljettsläpp till en bättre konsert och av vad jag kunde bedöma, så var kön även lång på insidan av lokalerna.

På ett sätt är det positivt. Det visar att folk vill vaccinera sig för att skydda sig själv och andra. Samtidigt kan man ju fundera över varför så många måste vara där den allra första allmänna dagen.

Eller kanske är vi förklädda engelsmän, som sägs älska att köa?

Verkligen en möjlig ubåt

I höstas gavs boken Inifrån U 137 ut. Jag hade tänkt skriva om den då, inte om boken, men väl om ubåten. Nu tar TT upp boken och ubåten på nytt. (Ursäkta ordvitsarna, de är helt medvetna och det kan komma mer!)

U 137 var den ubåt som gick på grund i Blekinges skärgård hösten 1981. Det var stort pådrag på alla sätt.

Turligt nog för oss på Journalisthögskolan i Göteborg gjorde vi tidning just veckan när grundstötningen skedde. Västfronten skulle ut. Skulle vi bevaka den allra mest omtalade händelsen just då? Borde inte vi gå till botten med historien?

Självklart, ingen möda fick lämnas obesvarad! Ett reporterteam utsågs. Den ena reportern var den som hade bil och den andra reportern kom så småningom att bli chefredaktör på GT.

Det blev naturligtvis ett scoop av sällan skådat slag. När den fina tidningen Västfronten nådde läsarna, så där kanske två, tre veckor efter pressläggning, då berättade vi den sanna historien om den förvirrade ubåten (OK, förirrad var ordet) och dess besättning, allt förmedlat direkt från Sturkö.

Se det var en riktig nyhet, även för journaliststuderande i Göteborg.

onsdag 25 november 2009

I jävigaste laget

Jag har skrivit om det tidigare i en krönika i lokaltidningen. Jag har skrivit om jäv och ungefärligen använt samma rubrik. (Min bloggar-syster i Gnesta kom för något blogginlägg sedan fram till att det gick alldeles utmärkt att återvinna gamla inlägg, ety de ännu ägde sin riktighet...)

I dag var det dags igen. Kommunstyrelsen i Katrineholm skulle ta emot ett dokument som skulle föreställa en utvärdering av hur avtalet hade fungerat mellan kommunen och det lokala marknadsföringsbolaget, KFV Marknadsföring AB. Kommunen äger 30 procent av aktierna. Kommunen representeras i styrelsen av tre förvaltningschefer, två av dem har de ordinarie platserna och den tredje är ersättare.

Den utvärdering som presenterades var undertecknad av bolagets arbetande VD-ordförande och av en av förvaltningscheferna som sitter i bolagsstyrelsen.

Nu skulle vi kommunstyrelseledamöter inte vara arga på förvaltningschefen för att han satt på två stolar samtidigt, menade kommunchefen, eftersom det var han som hade godkänt upplägget!

Jag blev nästintill mållös! Det hela är i jävigaste laget! En styrelseledamot måste se till bolagets bästa. En förvaltningschef borde, då han eller hon är förvaltningschef, se till kommunens och förvaltningens bästa, vilket i bästa fall sammanfaller. Men hur vet vi, som kommuninvånare, när han eller hon är det ena eller det andra? Det handlar absolut om trovärdighet!

Jag må ha en gammaldags moral, men jag kan inte se att det är förenligt att ha styrelseuppdrag i bolag som är verksamma inom det område, som förvaltningschefen styr över. Det blir ofrånkomligt intressekonflikter.

Sista raden är inte skriven i det här ärendet. Jag ser fram emot att få läsa ett "abstrakt avtal", som var det begrepp som användes i dag om ett kommande avtalsförslag mellan kommunen och marknadsföringsbolaget.

Som om verkligheten inte var tillräckligt abstrakt (overklig) ändå!

Grisigt

Grisar ska ha det roligt, har jag skrivit i tidigare inlägg som handlat om att offentliga livsmedel ska handlas upp så att inte svenskt kött missgynnas genom att hårdare krav på djurskydd gäller i Sverige.

I går fylldes media av alla slag av inslag om grisar som haft det allt annat än roligt. Så ska inte grisar ha det. Grisar och höns är allätare. Det betyder, om de får chansen, vilket djuren inte ska få, att de biter eller hackar på sina artfränder.

Jag ser fram emot den extra djurskyddskontroll som nu blir fallet. Grisar ska ha det bra. Sverige ska vara ledande på god djuromsorg.

tisdag 24 november 2009

Toppen, Kullbergska!

I Sveriges Kommuner och Landstings Öppna jämförelser ligger Kullbergska sjukhuset i Katrineholm på nytt i topp. Det handlar om framgångsrikt opererade höftleder.

Det är bara att säga grattis och än en gång framhålla att störst inte alltid är bäst.

måndag 23 november 2009

TGOJ - Sörmlands svar på Inlandsbanan

I dag har jag rest på Sörmlands motsvarighet till Inlandsbanan. Jag har "varit på tvärs" för en dag och åkt gröna tåget från Flen via Mellösa till Nyköping och tillbaka. Med andra ord har jag tillsammans med ett ganska stort gäng entusiaster färdats den del av TGOJ-banan som normalt det bara går godståg på.

Funderingarna efter färden är ganska många. Ett av mina starkaste minnen är att färdvägen är så vacker! Det var fullt med sjöar och vattendrag längs spåren. Samt vilt. Nåja, åtminstone vilt i form av inhägnade hjortar. Det här borde vi kunna sälja. Koppla ihop en tur på TGOJ-banan med en flygresa från Skavsta.

Varför inte paketera Sörmlands Inlandsbana på ett smart sätt?

I övrigt så gick det alldeles utmärkt att åka med ett persontåg på banan. Det var bekvämt och smidigt, trots att inte hela tågets kapacitet utnyttjades.

Buss på tåget, kan man säga, och ett stort tack till länstrafikerna i Västmanland och Sörmland som tog initiativet.







söndag 22 november 2009

Miljövänligt flygbränsle

I DN i dag läser jag om hur vi i Sverige (ja, jag skriver "vi i Sverige", för är det något positivt, då är man alltid svensk!) håller på att ta fram ett miljövänligt flygbränsle.

Läs artikeln och bli lite upprymd! (Jag hittar den tyvärr inte på nätet. Det kan som vanligt bero på tre saker - jag har fel på ögonen, jag är dålig på att leta eller, att DN faktiskt inte har lagt ut artikeln på nätet.)

Det verkar vara ett superfiffigt sätt att använda sig av träråvaran och ta hand om minst tre beståndsdelar.

Det visar också att det finns kolsnåla alternativ till vårt oljeberoende.

lördag 21 november 2009

Skriv på för 2Grader!

I veckan flyttade 2Graders-kampanjen in på Stockholms Central. Bilder från namninsamlingen finns här! (I alla fall just nu...)

Jag hann passera insamlarna både en och två gånger under mitt besök i Stockholm och det var en härlig känsla att kunna säga att jag redan har skrivit på.

I dag, lördag, har namnkampanjen pågått i samband med miljöbilsmässan i Katrineholm. På onsdag fortsätter vi lokalkampanjen vid ICA Nära mellan 16 och 18. Väl mött där, om du inte redan har skrivit på via www.2grader.se!

torsdag 19 november 2009

Samarbete eller sammanslagning?

På sin blogg har (S)-riksdagsmannen Fredrik Olovsson lanserat förslaget om kommunsammanslagning för Vingåker, Katrineholm och kanske Flen. I en motion till kommunfullmäktige har moderaten Björn Andersson i Vingåker följt upp förslaget. Han vill ha till en folkomröstning i Vingåker om förslaget.

Samtidigt pågår ett arbete mellan olika kommuner i västra Sörmland och delar av Östergötland om ett utvecklat samarbete. (Jag höll på att skriva "invecklat" också, för det har hittills beskrivits som inte alldeles enkelt att hitta former och frågor för samarbetet.)

Samarbete är definitivt nödvändigt, inte minst för dem som befinner sig i gränstrakterna. Man måste helt enkelt se praktiskt på de frågor som kommunerna har att lösa.

En kommunsammanslagning kräver mycket eftertanke och kan inte komma upp som ett hugskott hos en part, eller hos ett parti. Det måste ha ett bredare stöd än så.

Därför är samarbete att föredra, även om det innebär, som en partibroder kallar det, "ansvarskurragömma".

onsdag 18 november 2009

Genvägar i yttrandefriheten?

I dag har jag deltagit i ännu ett intressant möte med Yttrandefrihetskommittén i riksdagshuset i Stockholm. Men jag kunde ha kommit med i en annan delegation, för på min besöksbricka stod det något om genteknik, kanske var det gentekniknämnden? Hur som helst, så hade den stackars vaktmannen, som drabbats av försenade pendeltåg och som tvingats ta bilen för att hinna i tid till jobbet, blandat ihop korten.

Men jag tog ingen större skada av det. Det går inte att ta några genvägar, när det handlar om att försöka få till en teknikoberoende Tryckfrihets- och Yttrandefrihetsgrundlag, vilket just är vårt uppdrag.

I dag granskade vi en möjlighet med två olika alternativ med ett ansökningsförfarande för att få det särskilda skyddet. Vi vrider och vänder på förslagen och konsekvenserna för att se vad som kan vara möjligt och omöjligt.

Det är definitivt ett spännande och mycket viktigt arbete.

tisdag 17 november 2009

Ta upp kampen mot resistenta bakterier!

Dagens Nyheter har i dag en skrämmande artikel om hur totalresistenta bakterier sprider sig över Europa.

Utvecklingen i Sverige är också oroande och professor Otto Cars, ordförande för Strama, bedömer att det bara är att försöka begränsa skadorna genom minskad användning av antibiotika och fler enkelrum i sjukvården, för att minska smittspridningen.

Att de resistenta bakterierna - dessvärre - kommit för att stanna får inte betyda att vi inte kan göra något åt utvecklingen. Det är viktigt att inte slentrianmässigt använda antibiotika eller ta till starkaste sorten på stört.

Kanske kan även den hotande "baconfebern" innebära något gott i sammanhanget, nämligen att hygienreglerna kryper närmare oss alla. In på bara huden.

MOUM

I väntan på lunch känns det helt rätt att skriva om MOUM. Det har riksdagsledamot Staffan Danielsson (C) gjort. Det handlar i klartext om Miljövänlig Offentlig Upphandling av Mat, något som jag har skrivit om tidigare i former som "grisar ska ha roligt".

Staffan Danielsson har interpellerat i frågan och ska få svar från jordbruksminister Eskil Erlandsson.

Det borde självklart vara lika villkor för maten, vilket jag har skrivit om tidigare, även om Staffan Danielsson delvis har en annan ingång för sitt resonemang. Men i grunden handlar det faktiskt om att grisar ska ha det så bra som det bara går. De får gärna ha det roligt.

måndag 16 november 2009

Post budget

I lördags eller söndags försökte jag förklara för en väninna att jag befann mig i ett post-budgetsyndrom. Eller möjligen i budget-koma. Alla som förstår betydelsen av en budget förstår också att jag var särdeles svårt drabbad av detta syndrom, eftersom jag inte kunde hålla i sär begreppen post och pre.

Jag var ju i förstadiet av budget - alltså i vad ska jag säga, vad borde jag ha tänkt på?

Nu är jag i "post"-stadiet, för vi har klarat av hela vårt budgetfullmäktige. Jag är i post-stadiet på annat vis också, för jag har fått en av de två kallelserna till veckans sammanträden som jag väntat på. Men det är en annan historia.

Jag höll ett allmänt anförande och några mindre inlägg i debatten. Det allmänna anförandet kan du läsa här.

söndag 15 november 2009

Budget, budget, budget

Imorgon träffas kommunfullmäktige i Katrineholm för att besluta om budget för 2010 och plan för 2011 och 2012. Det lär bli en låååååång dag och kanske även en sen kväll, om man ska dra några slutsatser av tidigare likartade möten.

Eftersom det är budget, budget, budget som står på programmet, har jag egentligen inte tid alls att blogga. Å andra sidan är det inte någon idé att lägga förslag om man inte debatterar dem och sedan fattar beslut. Så det är väl bara att fila vidare på argumenten.

fredag 13 november 2009

Ett uttalande om uttalande

Ofta handlar blogginlägg om politiska uttalanden. Det gör inte detta, utan det handlar om uttalande, om hur man uttalar ett ord.

I klartext. Det handlar om Munkedal. Munkedal är en kommun i Bohuslän. Den är numera mer känd som hemmaplan för dansbandet Date. Det är i tävlingen dansbandskampen, som avgörs i Strängnäs, som uttalandet hamnar rätt. De gånger jag har tittat har programledaren konsekvent uttalat Munkedal fel. Det ska sägas Munke-dal - lååångt Munke och ganska låååångt dal, alltså med en relativt jämn betoning.

Samma konstigheter uppstod när E6:an rasade lagom till jul för några år sedan. Raset skedde också i Munkedal, på gränsen till Uddevalla. Platsen var Småröd. De utsocknes reportrarna talade om Små-röd, som om det vore särskrivet när det i stället ska läsas ihop.

Ja, alldeles lätt med lokalt uttal är det inte.

torsdag 12 november 2009

Allmänheten kollektivt bestraffad

Regionstyrelsen sammanträder på torsdag i nästa vecka. Mötet, där den politiska ledningen för Regionförbundet Sörmland träffas, är offentligt. Allmänheten är alltså välkommen.

Vid förra mötet, när regionstyrelsen träffades på Hedenlunda utanför Flen, var jag på plats och var Allmänhet tillsammans med en sköldingebo. Jag var på plats, därför att det sammanföll med två andra möten som förlagts till Hedenlunda.

Sammanträdet den 19 november sker på Solbacka konferensanläggning utanför Stjärnhov. Om Allmänheten från Katrineholm vill ta sig till sammanträdet för att utöva sin insyn som just Allmänhet och vill åka kollektivt, då får den bereda sig på en lång resa. Enligt länstrafikens reseplanerare kan man antingen komma till Solbacka 30 minuter efter att sammanträdet har inletts eller så måste man resa en dag innan och övernatta - kanske på Solbacka? Båda resorna kräver dessutom två byten.

Jag tycker att Regionförbundet Sörmland ska använda sig av mötesplatser dit de förtroendevalda och allmänheten kan ta sig med kollektiva färdmedel. Andra val av mötesplatser kan jag inte se som något annat än att allmänheten är kollektivt bestraffad, då det krävs att de har egen bil för att kunna delta.

Elva elva elva

I går var det stilleståndsdagen, åtminstone i vissa länder. EU-parlamentsledamoten Lena Ek (C) uppmärksammar detta på sin blogg.

"Elva elva elva", eller 11 11 11, betyder i klartext 1918 11 november klockan 11 och var början till slutet på första världskriget, nämligen när vapenstilleståndet infördes.

Jag är ingen krigshistoriker. Jag kan inte till fullo förstå vidden av ett krig, jag har bara hört andras berättelser. Men vid en resa tillsammans med journalister såg jag hur man i Frankrike och Belgien vårdar sina krigsminnen. Jag minns det som att det i varje lite större samhälle fanns en minnesplats och jag minns de stora krigskyrkogårdarna.

De här bilderna etsar sig fast och förklarar framväxten av EU. Efter andra världskriget fick det räcka. Gränslandet mellan Frankrike, Tyskland och Belgien ville inte vara i stridslinjen. Nu handlade det om att knyta affärsförbindelser och vänskapsband i stället.

Även om vi inte firar stilleståndsdagen i Sverige, så förtjänar den en tanke. I mitt fall en eftertanke.

onsdag 11 november 2009

Frågor som inte får ställas

"Ola om Kungsbacka C" funderar i ett blogginlägg om vad man får göra i fullmäktige. Det är intressant, för det säger en hel del om vad man kan göra där och vad som har underlättats att göra genom dagens teknik.

Jag funderar också på vad man får göra i fullmäktige. Inte så mycket om det är rätt eller fel att använda dator och mobiler under mötets gång, utan om de frågor som kommer att tas upp på fullmäktige. Eller väldigt mycket rättare sagt, kanske inte kommer att tas upp.

Det handlar om formalia, om frågor och interpellationer får framställas eller om de möjligen kan tänkas bryta mot grundlagen. Mina funderingar handlar allra, allra mest om hanteringen. (Frågan i sig, om tillgängligheten, eller rättare sagt otillgängligheten, har jag i alla fall ställt i lokaltidningen vid två tillfällen.)

Kommer jag som frågeställare att upptäcka först på kommunfullmäktige att frågan inte kommer upp till prövning, vilket i någon mening är en form av censur, eller får jag veta det då?

Varför är kommunikation så svårt?

tisdag 10 november 2009

Tänk tillgänglighet II

Hörde på radion i morse att Posten tvingas tänka om, när de gäller de nya postlådorna. De är nämligen otillgängliga för rullstolsburna och måste bytas ut.

Tänk att man inte kan tänka efter före, att man inte kan lyssna och lära! Tänk tillgänglighet, helt enkelt!

måndag 9 november 2009

Kändes hemvant

I dag fick jag för mig att titta upp på Studieförbundet Vuxenskolans avdelningskontor i Katrineholm. Jag hade några småärenden att uträtta, utöver att hälsa på.

Det blev riktigt trevligt. Utöver Viktoria Larsson, som mötte med stora famnen och ett glatt leende, så fick jag äntligen tillfälle att träffa nya verksamhetsutvecklaren Jenny Skarstedt.

Det kändes hemvant att träffa henne. Kanske allra mest för att vi fann varann genom "språget", två bohuslänningar inflyttade i Katrineholm.

Tänk tillgänglighet

Jag skriver om tillgänglighet i dagens krönika i Katrineholms-Kuriren. Det går inte längre att bara tala om tillgänglighet, man måste göra samhället tillgängligt och tänka tillgänglighet, helt enkelt bygga rätt från början.

söndag 8 november 2009

Borde vaccinera sig...

Katrineholms bandylag, KVBS, borde vaccinera sig. Det är min absoluta övertygelse. Alla spelare, tränare och övriga som bidrar borde vaccineras - mot förluster.

Fungerar inte detta för att få bättre resultat, det vill säga vinst i kommande matcher, då är en sak säker. De har fått fel vaccin.

lördag 7 november 2009

Ska man kratta eller gråta?

Ja, rubriken är sann i dag. Jag ska kratta. Annars har den täckning på annat sätt också. När jag läste artikeln om nedskärningarna i vården i Katrineholms kommun i lokaltidningen, så kunde jag välja mellan att skratta eller gråta åt vård- och omsorgsnämndens försök att lägga skulden för nedskärningarna på regeringen.

Alltid denna regering!

Men egentligen gjorde jag inte något av det - skrattade eller grät - utan satte fingrarna vid tangenterna och skrev en insändare, som förhoppningsvis om några dagar kan publiceras i Katrineholms-Kuriren, den är i alla fall redan ivägsänd.

Nu kan jag snart bege mig ut för att kratta.

fredag 6 november 2009

Gasledningen i Östersjön

Att lägga stora ledningar i vatten har aldrig varit något som jag har gillat. Den första kampen stod om en överföringsled i Byfjorden i Uddevalla.

Nu handlar det om gasledningen i Östersjön. Min magkänsla säger mig att det är fel att lägga ledningen till havs. Men. Gasledningen har prövats enligt gällande lagar. Inga rättsliga hinder har hittats som hindrar att ledningen byggs. Då blir det svårt för regeringen att säga nej. Det är förklaringen till gårdagens regeringsbeslut. Beslut måste grundas på fakta. Enbart magkänsla räcker inte.

torsdag 5 november 2009

Mer uppkopplad

Tekniken är fantastisk! När det fungerar. Nu ska jag förhoppningsvis bli ännu mer uppkopplad i framtiden. Jätteroligt! Hoppas att läsarna uppskattar det också.

Omröstningsdags

Nu är medlemsomröstningen ute. Om knappt en månad ska resultaten vara inne. Den som vill kolla vilka riksdagskandidater vi har från Centerpartiet i Sörmland kan läsa mer här. Alla är inte där, men ganska många av de kandidater som vill presentera sig lite mer.

Tar tåget på TGOJ-banan

Länstrafiken i Sörmland har tagit ett trevligt initiativ att bjuda in till en tågresa på hela TGOJ-banan. Rubriken är retande: "Sätt dig på Tvären".

Fast det har jag aldrig gjort. Jag gillar tåg och jag gillar persontrafik på hela TGOJ-banan. Så jag har självklart anmält mig till resan den 23 november.

Det ska bli riktigt, riktigt roligt att få göra resan tillsammans med andra tågvänner och få ta del av framtidens möjligheter.

onsdag 4 november 2009

Vikten av nya förbindelser

I går invigdes Österleden i Katrineholm, leden som förbinder Laggarhult med Lövåsen. Det är en välkommen länk för många, inte minst för alla gångare och cyklister som på ett enkelt och säkert vis kan ta sig tvärs över stan utan att passera Vasabron eller den slingriga omvägen Knorranvägen.

Vikten av nya förbindelser såg Centerpartiet tidigt under 2000-talet, då Sten Holmgren (C) väckte en motion om en broförbindelse över järnvägen tänkt för gång- och cykeltrafik.

Motionen avslogs. Ett antal år senare blev det väg och undergång, vilket i sig var nödvändigt för att etableringen av Logistikcentrum ska fungera som det är tänkt.

Jag var inte med vid invigningen i går. Jag invigde alldeles på egen hand med en långpromenad en oktobersöndag. Jag var inte ensam om att provgå. Många hundar med mattar eller hussar hade gått före, liksom helt vanliga gångare.

Leden kommer att utöka promenadalternativen, men framförallt så ger den en säkrare väg utan järnvägsövergång.

tisdag 3 november 2009

Mansläger

I dag har jag varit på mansläger. Jo, det går inte att kalla det något annat. Nyköping och Oxelösunds kommuner hade ordnat gemensam näringslivsdag med utställningar och seminarier. På programmet fanns en hel del intressanta ämnen. Men föreläsarna bestod av nästintill bara män. Det fanns en enda kvinna, Företagarnas VD Anna-Stina Nordmark Nilsson.

Det duger inte år 2009!

Skäms på er alla arrangörer!

måndag 2 november 2009

Nya mått och steg

Jag gör allt vad jag kan för att komma ikapp. Men det krävs nästan nya mått och steg för att överlista tidningsdrivan och e-postlistan. Kan man inte bara uppgradera minnet efter några dagars frånvaro från nätet, dessutom oavsiktligt långvarigt på grund av utsiktslöst bredband?

Något att fundera på, alla kommande Nobelpristagare!