torsdag 12 november 2009

Allmänheten kollektivt bestraffad

Regionstyrelsen sammanträder på torsdag i nästa vecka. Mötet, där den politiska ledningen för Regionförbundet Sörmland träffas, är offentligt. Allmänheten är alltså välkommen.

Vid förra mötet, när regionstyrelsen träffades på Hedenlunda utanför Flen, var jag på plats och var Allmänhet tillsammans med en sköldingebo. Jag var på plats, därför att det sammanföll med två andra möten som förlagts till Hedenlunda.

Sammanträdet den 19 november sker på Solbacka konferensanläggning utanför Stjärnhov. Om Allmänheten från Katrineholm vill ta sig till sammanträdet för att utöva sin insyn som just Allmänhet och vill åka kollektivt, då får den bereda sig på en lång resa. Enligt länstrafikens reseplanerare kan man antingen komma till Solbacka 30 minuter efter att sammanträdet har inletts eller så måste man resa en dag innan och övernatta - kanske på Solbacka? Båda resorna kräver dessutom två byten.

Jag tycker att Regionförbundet Sörmland ska använda sig av mötesplatser dit de förtroendevalda och allmänheten kan ta sig med kollektiva färdmedel. Andra val av mötesplatser kan jag inte se som något annat än att allmänheten är kollektivt bestraffad, då det krävs att de har egen bil för att kunna delta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar