fredag 29 augusti 2014

Valrörelsevardag

Bilden av en politiker kanske är en person som sitter på möte eller går till verbala angrepp på motståndarna. I själva verket är det mycket politiskt arbete som aldrig syns. Det handlar om att läsa in sig på de underlag som finns till olika beslut samt att skaffa sig kunskaper i olika sakfrågor från annat håll.

Med viss regelbundenhet är det valrörelse. Då fylls dagarna väldigt enkelt av väljarmöten på olika plan. Inte alltid hinner jag berätta om vad jag gör, eftersom det inte finns tid till det när man kör bil eller är i nuet i mötet med väljare och blivande väljare.

I onsdags och i går, torsdags, gjorde jag pass i valstugan. Nu är skoleleverna på plats med kluriga frågor, liksom fundersamma väljare som framförallt undrar över det skrytbygge på Stortorget som planeras för i stor enighet. Centerpartiet har varit tydliga - det är aktiviteterna som gör torget, inte byggnaderna. Vi säger därför nej till att placera ett nybygge där.

Utöver mötesplats valstugan, så har jag hunnit med en tur till Sparreholm för möte med de lokala Centerkvinnorna och Centerpartisterna och i går var det möte på temat "MAT-VALET". I dag blir det valstuga igen, toppat med husvagnsvalrörelse i Björkvik.

Väl mött i valrörelsevardagen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar