söndag 23 februari 2014

Stolt är bara förnamnet!

Jag knycker hejdlöst och jag tror att Uddevalla Gymnasieskola och dess hemsida förlåter min publicering. För så här skriver man:


"Östrabo på fjärde plats i fysiktävling!

I årets upplaga av gymnasieskolornas nationella fysiktävling (Wallenbergs fysikpris) presterade Östraboelever toppresultat.

Laget, som bestod av Joel Andersson (Teknikprogrammet), Mikael Thorström (Teknikprogrammet) och Johan Andersson (Naturvetenskapsprogrammet) kom på fjärde plats, endast passerad av skolor på universitetsorter med höga intag och elitsatsning (1: Katedralskolan i Lund, 2: Danderyds gymnasium i Stockholm, 3: Södra Latin i Stockholm). Totalt deltog 74 skolor med cirka 550 elever. Från Östrabo var det cirka 20 elever i årskurs 2 och 3 som skrev provet. http://www.fysikersamfundet.se/fysiktavlingen/

Joels resultat var näst bäst i landet, 23 poäng av 30 möjliga, och Mikaels resultat på 21 poäng räckte till en plats bland de femton bästa i landet. Joel och Mikael är uttagna till den nationella finalen i Göteborg, där det svenska laget till fysikolympiaden skall utses. Finalen avgörs i två omgångar, dels experimentella delar den 10-14 mars samt teoretiska prov den 3 maj.

Glädjande i år var att elever från teknikprogrammet presterade bra på tävlingen, vilket är första gången på länge. Joel och Mikael läser teknikprogrammet med inriktning teknikvetenskap och dessutom en extra fysikkurs (fysik 3). Teknikvetenskap är en utbildning som ger ambitiösa elever möjligheten att nå djupa kunskaper i fysik.

Fredrik Olsson
Lektor i fysik, Uddevalla gymnasieskola"

Joel Andersson är ett av mina nio syskonbarn. Att jag är stolt är bara förnamnet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar