torsdag 27 februari 2014

Landsbygden kräver service

Lars Härnström, moderat kommunalråd i Katrineholm, kunde inte utlova några landsbygdssatsningar inför de LRF-are som hade samlats till kommungruppens årsmöte i Katrineholm.

- Det beror på vad som står i programmet, menade Lars Härnström. Vi tycker också att det är viktigt att landsbygdens lever.

LRF-medlemmarna från hela kommunen var främst intresserade av vad kommunen tänker göra för landsbygdsföretagarna och hade formulerat rubriken till Lars Härnström som "Hur kan landsbygdens näringsliv i Katrineholms kommun lyftas fram?".

Lars Härnström inledde med att berätta om vad Näringslivsrådet hade gjort och om de många besöken hos företagare i kommunen. Han hade dock inte besökt så många landsbygdsföretag.

När det gällde bredband och flera mötesdeltagare höll fram Nyköping och Gästabudsstaden som ett bra exempel på hur en utbyggnad kan fungera, då kände inte Lars Härnström till hur lösningen skett där, men han menade att det i Forsa hade blivit en bra lösning.

- Jag som politiker behöver inte svara på allt. Vissa klarar sig bra med den koppartråd som finns. Grundproblemet för såväl telefoni som järnväg är att vi inte var med i andra världskriget. Järnvägstekniken är från slutet av 1800-talet och telenätet från början av 1920, sa Lars Härnström.

Mötesdeltagarna menade dock att det inte går att driva lantbruksföretag utan ordentlig uppkoppling och att de vill ha service.

Någon direkt debatt om Anders Borgs uttalande i Land Lantbruk, där han uttalade att det svenska lantbruket inte var någon framtidsnäring, blev det inte. Lars Härnström hade nämligen inte hört talas om detta.

Ja, det är lite olika, som jag brukar säga när jag är på det humöret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar