måndag 24 februari 2014

Kritiserade Borg i Österåker

När jag medverkade vid årsmötet med Centerpartiets kommunkrets i Vingåker, så passade jag på att kritisera Anders Borgs uttalande om om jordbrukets framtid. Här följer mitt pressmeddelande:

"BORG RÄKNAR UT JORDBRUKET FÖR TIDIGT

- Visst är det en akut kris för den svenska grisproduktionen, men det är alldeles för tidigt att som finansminister Anders Borg (M) gör i en artikel i tidningen Land att räkna ut det svenska jordbruket. Jag kan redan höra vilken proteststorm det skulle bli, om vilken minister som helst hade uttalat sig på samma sätt om ett speciellt svenskt företag eller en näring. Det här måste väljarna komma ihåg i höst, när de lägger sin röst, sa Inger Fredriksson, när hon medverkade som riksdagskandidat vid Centerpartiet i Vingåkers kretsmöte i Österåker.

- Det får inte råda någon tvekan om för någon att det är Centerpartiet som är landsbygdens verkliga vän. Vi har i regeringen tagit strid för satsningar på enskilda vägar, en miljard till bredbandsutbyggnad, varav en fjärdedel riktad till landsbygden, regelförenklingar för jordbrukarna, anslagit medel till Miljöstyrningsrådet för att ta fram riktlinjer hur kommuner och landsting ska kunna ställa krav på god djuromsorg i upphandlingen, infört djurvälfärdsersättning och tillsatt en utredning för att öka lönsamheten och produktion i det svenska jordbruket. Vi får heller inte glömma de satsningar som regeringen gjort för att hitta nya servicelösningar.

- I grunden måste det finnas jobb på landsbygden. Här ser Centerpartiet möjligheter, när andra som Anders Borg ser svårigheter. Vi vet att de gröna näringarna kan producera den klimatsmarta, närproducerade maten och den förnybara skogsråvaran som är avgörande för en hållbar utveckling. Det är närodlad politik som Centerpartiet går till val på, sa Inger Fredriksson."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar