måndag 3 februari 2014

Nattfastan är också viktig

Karl-Erik Johansson, från pensionärsorganisationen SPRF, skriver om äldres näringsintag i Katrineholms-Kuriren i dag. Eller mer rakt uttryckt - många äldre får inte i sig tillräckligt med näring. Hans debattinlägg inriktar sig framförallt på den mat som kommunen levererar till dem som inte kan laga sin mat själv eller som inte kan gå till en restaurang.

Det är många kloka synpunkter som förs fram och en del av det som sägs görs redan. Det som dock saknas i artikeln är arbetet med att minska tiden mellan målen.

Centerpartiet strider hårt, nu senast i förra veckan då Anita Karlsson, Centerpartiets ordinarie ledamot i vård- och omsorgsnämnden, blev tvungen att reservera sig för att få med att målet ska vara att nattfastan inte ska vara längre än elva timmar. Detta eftersom många äldre inte får i sig den näring som de behöver vid kommunens boende och därmed behöver äta oftare.

Jag har också en interpellation i ämnet som väntar på ett svar. Den handlar om innehållet i de svarta lådorna och om kommunen vet hur mottagaren hanterar lådan. Det ska bli spännande att få svaret på kommunfullmäktigemötet i februari.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar