lördag 14 september 2013

Rösta för kandidater som vågar ta till orda

Fångades i lokaltidningen av en anonym insändare, där skribenten inte gillade att politiker återfinns bland nomineringsgruppernas kandidater i kyrkovalet.

Om detta kan man tycka olika. Skribenten motiverar sin uppfattning med "det viktigaste är att få in personer som regelbundet deltager i gudstjänstliv och nattvardsfirande. Inte endast de som pratar ofta och länge på sammanträdena."

Det är ett väldigt intressant påstående, särskilt den senare delen som handlar om uppfattningen om kyrkopolitiker. Väljer du och jag in personer i olika sammanhang för att de ska vara tysta? Hur ska de då kunna föra fram våra synpunkter?

Rösta i kyrkovalet 15 september på kandidater och nomineringsgrupper som vågar stå för sin tro och tala för den!

2 kommentarer:

  1. Kyrkan och staten har gått skilda vägar.
    Låt då politiska partier och kyrkan gå samma väg.

    SvaraRadera
  2. Hej! Ja, kyrkan och staten har gått skilda vägar, men Svenska kyrkan har beslutat att medlemmarna får välja bland olika nomineringsgrupper i de kyrkliga valen. Centerpartiet har låtit sina medlemmar använda partinamnet för de medlemmar som vill ansluta sig till nomineringsgruppen. Vi är ärliga med var vi hör hemma. Alla kandidater är medlemmar i Svenska kyrkan och har ett engagemang för kyrkan.

    SvaraRadera