onsdag 30 mars 2011

Ny motionsslakt väntar i kommunstyrelsen

I dag är det motionsslaktdags igen i kommunstyrelsen i Katrineholm. Socialmoderaterna avslår på ett bräde tre motioner som jag har varit med om att underteckna för Centerpartiet.

Det är dystert, för det är seriösa motioner som vi har lagt för att ge katrineholmarna mer inflytande över sin vardag.

En av motionerna handlar om äldres rätt att välja rätt. Vi tycker att de äldre, som får matdistribution beviljat, ska ha rätt att välja vem som ska leverera matlådan.

De som skrivit yttrandet över motionen misstror de matföretagare som är verksamma inom kommunen och antyder att de inte kan göra sitt jobb rätt, när det gäller näringsinnehåll och livsmedelshygien. I alla fall inte lika bra som kommunens egen verksamhet kan.

Den andra motionen handlar om självstyrande skolor och där ska inte någon frihetsreform införas, som ger mer självbestämmande åt den enskilda, kommunala skolan.

Den tredje motionen handlar om katrineholmarnas möjligheter att lämna in medborgarförslag. De ska de inte få lov att göra. Det kan bli jobbigt för den kommunala administrationen, om de kommer att tyngas av arbete med att ta fram (avslags)förslag på alla medborgarförslag! Som om det nu inte skulle vara jobbigt för dem, med alla motioner som då behöver lämnas in i stället...

Ja,det är lite olika, som jag brukar säga.

Det finns självklart fler ärenden på dagordningen, men till dessa får jag återkomma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar