onsdag 16 september 2009

Landstingsfullmäktige dag II

Landstingsfullmäktiges andra dag inleddes med omröstning. Först föll förslagen som käglor, det vill säga de två budgeterna från oppositionen, Moderaternas, Centerpartetis och Kristdemokraternas gemensamma och Vänsterpartiets, ställdes mot Den Nya Majoritetens tunna förslag. Därefter ställdes proposition på tre sidor ändringsyrkande från Vänsterpartiet samt proposition om tilläggsyrkande på ett antal att-satser.

Alla ledamöter fick tillfälle att trycka på sina fjärrkontroller vid flera tillfällen för att rösta ja eller nej. Folkpartisterna i Den Nya Majoriteten röstade ned vårdlotsar, något som de är för i Alliansregeringen. Miljöpartisterna röstade mot snabbare införande av miljöledningssystem.

Efter budgetbesluten blev det en bra debatt om två Centerpartistiska motioner. Den ena handlade om inlokalisering av Kungsgatans vårdcentral i Eskilstuna till Mälarsjukhuset. Den andra handlade om distriktssköterskans roll i vården och om möjligheter att utveckla arbetet.

Båda motionerna avslogs, trots allt tal om samförstånd. Men det var förstås bara tomma ord med mycket kort "bäst före"-datum. Det var utgånget samtidigt som ledamöterna lämnade fullmäktigesalen i Nyköping tisdagen den 15 september.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar