onsdag 24 augusti 2016

Jagar på om jämställdhetsarbetet

I mars uppvaktade jag och Ingalill Fredriksson för Centerkvinnornas räkning landshövdingen Liselott Hagberg. Vi gjorde det tillsammans med S-kvinnor i Sörmland och med dess ordförande Ann-Sofie Soleby Eriksson. Vi lovades information att sprida i våra nätverk.

Sedan hände inte mycket. I förra veckan uppmärksammade Radio Sörmland att länsstyrelsen inte sökt medel för att bedriva olika jämställdhetssatsningar. Ann-Sofie Soleby Eriksson uttalade sin besvikelse i radion över detta.

I dag följde vi upp det gemensamt med en debattartikel som publicerades i Södermanlands-Nyheter och tror jag även i Eskilstuna-Kuriren.

En insändare hörs inte så bra i radio, men Radio Sörmland valde att följa upp nyheterna från förra veckan genom att jag och radioreportern fick ställa landshövdingen till svars.

Jobbet är självklart inte över. Vi måste fortsätta att ligga på så att inte frågorna om alla människors lika värde och rättigheter glöms bort. Förhoppningsvis har fler fått upp ögonen för detta och börjar fråga efter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar