torsdag 18 augusti 2011

Maktspelet fortsätter

Jag har tidigare bloggat om maktspelet i Katrineholms kommun, som återigen bevisades vid kommunfullmäktiges sammanträde i måndags. När det var dags att utse en ersättare till den för kommunerna och landstinget gemensamma nämnden, så lade socialmoderaterna beslag även på ersättarplatsen.

Katrineholms-Kuriren skriver om detta i dag och låter Göran Dahlström (S) kommentera beslutet. Hans "Vi ville representera tungt från majoriteten i den nämnden" säger väl allt.

Är det den ordinarie ledamoten Bengt Andersson (M) som är lätt, och som skulle kunna riskera att vara borta från något viktigt sammanträde? Är det risken för att oppositionen, genom Lily Marton (MP), skulle kunna få med sig övriga kommuner och landstinget Sörmland på ett beslut som skulle gå emot Katrineholms intressen, som förskräcker? För besluten kräver enhällighet.

Nej, det kan inte hjälpas att det nog mer är vanans makt, än den kloka eftertanke som krävs i ett demokratiskt samhälle, som präglat nomineringen från Socialmoderaterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar