lördag 29 januari 2011

Råd till näringslivsråd

Moderaten Lars Härnström ska bli näringslivsråd med eget näringslivsråd, alltså ett råd för näringslivet. Näringslivsrådet - det utvalda, inte det valda, det vill säga Härnström - kan finnas på plats i maj, måhända. Då har Härnström inhämtat råd från näringslivet i Katrineholm.

I dagens Katrineholms-Kuriren får några näringslivsföreträdare tala om sina förväntningar på Lars Härnström. (Mest finns att läsa i papperstidningen, varför jag inte lägger någon länk till K-K.)

Henric Rudin, ordförande för Företagarna i Katrineholm, Flen och Vingåker, förväntar sig ett mycket högre tempo än tidigare samt att Härnström satsar på konkreta saker och genomför dem.

Jättebra! Härnström, som under veckan laddat batterierna utomlands, kan vara konkret på en gång och omvända majoriteten så att den bifaller min och Sten Holmgrens motion om att avkrångla Katrineholm.

Avkrånglingen skulle ske genom en systematisk genomgång av blanketter och liknande instruktioner som möter en företagare i kontakterna med kommunen. Detta arbete skulle kunna ske samtidigt som en genomgång ändå görs för att införa fler e-tjänster.

Så ett råd till ett närlingslivsråd: Börja med avkrånglingen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar