lördag 20 november 2010

Socialmoderatiska styret presenterat

Katrineholms-Kuriren presenterar i dag hela det socialmoderatiska styret av Katrineholms kommun, alltså de personer som ska fatta ordförandeklubban i nämnder och styrelser.

Klart var ju sedan tidigare att bandypakten Dahlström och Härnström skulle vara klubbkamrater i kommunstyrelsen. Lika klart att Tronelius och Otterstedt klarar av kommunfullmäktigeledningen.

Monica Johansson och Bengt Andersson har ju sedan tidigare funnit varandra i vård- och omsorgsnämnden, så det var ingen stor fortsättning att de kan fortsätta, nu när Bengt tillhör majoriteten och inte längre - på papperet - är oppositionell.

Anneli Hedberg får sällskap av förre rektorn Bo Sivars i ledningen för bildningsnämnden. Kanske blir det fler möten i den trevna sommarstugan, där det socialmoderatiska samarbetet syddes ihop.

Werner, med förnamnet Pat, får ägna sig åt emPATi, då han får styra över socialnämnden fortsättningsvis tillsammans med Wera Hempel Persson. Lite pikant är det väl ändå att Herr Persson varit en av Werners största kritiker i den nämnd som Werner nu lämnar...

Skötseln av service- och tekniknämnden går över till förre revisorn Johan Hartman (M). Han får Arbetarkommunens vice ordförande Ulrica Truedsson vid sin sida för säkerhets skull.

Erik Liljencrantz (M)blir expert på miljö- och bygglagstiftning, men behöver inte oroas så mycket över det, då Marie-Louise Karlsson tidigare har erfarenhet från båda nämnderna.

Cecilia Björk (S) fortsätter med kulturen med Birgitta Lindeberg (M) vid sin sida.

Herr Lindeberg (M) får Äntligen (!) styra över KFAB! För säkerhets skull med Arbetarkommunens ordförande Fredrik Olovsson vid sin sida, så att det inte blir för mycket utförsäljning...

Bertil Örtell får sitta kvar som ordförande för Viadidakt.

Ja, blandningen bjöd på några få överraskningar.

Till årsskiftet är det upp till bevis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar