torsdag 25 november 2010

Socialmoderaterna letar vision

Socialmoderaterna kommer att leta ensamma efter en vision för Katrineholm.

Vid gårdagens kommunstyrelsesammanträde fanns det ingen verklig vilja att arbeta med något annat förslag till lösning än det som redan hade tagits fram. En konsultfirma skulle för en halv miljon (dock går inte alla pengar till konsulterna, utan en del består av lokaler och förtäring. Å andra sidan är inte kostnaden för den egna personalen inräknad...) leda arbetet att ta fram en ny vision.

Hela oppositionen ville se Översiktsplanen färdig, eftersom den också handlar om vartåt Katrineholm ska ta vägen. Vi ville dessutom att den nuvarande Vision 2010 skulle utvärderas, för att ligga till grund för en vision i väntan på att Översiktsplanen blir färdig. Att visionen skulle följas upp hade kommunfullmäktige, efter Marita Bengtssons (S) yrkande föreslagit redan när visionen antogs.

Jo, visionen skulle kunna följas upp, menade Socialmoderaterna, men tidsplanen skulle inte ändras.

Därmed förstod vi representanter från Centerpartiet, Folkpartiet, Kristdemokraterna och Miljöpartiet att det inte skulle bli någon seriös utvärdering av Vision 2010 eller något påskyndat översiktsplanearbete. Det fanns därmed inget annat att göra än att yrka avslag och reservera oss.

Nu blir ju visionsarbetet någon krona billigare, om än fattigare på idéer, då endast Socialmoderaterna kommer att leta efter Vision 2025.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar