lördag 31 juli 2010

Pulsen borde komma för att stanna

Pulsen är det inarbetade namn på den kollektivtrafiklinje som länstrafiken i Sörmland körde mellan Vingåker och Mälarsjukhuset. Pulsen-bussen stannade vid alla vårdcentraler och sjukhus längs vägen. Den var perfekt att använda sig av för dem som inte själv hade körkort och bil eller som inte kunde köra bil efter en behandling och som inte ville be vänner och anhöriga om hjälp.

Pulsen drogs in av Den Nya Majoriteten i landstinget i en missriktad spariver.

Centerpartiet slogs för att ha linjen kvar. Jag och Mattias Claesson provåkte exempelvis bussen en vinterdag i januari.

Nu är debatten igång igen, inte bara för att det är valår, utan lika mycket för att beslutet var förhastat och ogenomtänkt.

Mattias Claesson (C) har idag ett inlägg om detta på Katrineholms-Kurirens ledarsida.

Jag delar helt argumenten i artikeln.

Pulsen borde komma för att stanna.

fredag 30 juli 2010

Bra bisfenol-beslut

Miljöminister Andreas Carlgren berättade i veckan att Sverige ska gå före med ett bisfenolförbud.

Bisfenol är ett hormonliknande ämne som används som mjukgörare i plast. Centerpartiets europaparlamentariker Lena Ek har varit mycket aktiv i frågan och bloggar om detta.

Jag håller med. Vi måste minimera miljöriskerna.

Café Stöttasten

Stöttasten ligger i Granhed i Floda socken i Katrineholms kommun. Stöttasten är en sevärdhet, ett flyttblock som finns i vägkanten på vägen mellan Floda och Granhed. Den stora stenen hålls uppe av stöttor - grenar och käppar, som resande längs vägen skulle bidra med för att inte stenen skulle blockera framkomligheten.

Lite skrock fanns det förstås också med i bilden.

Sedan några år tillbaka har sevärdheten gett namn åt ett café i Granheds gamla skola, som gjorts om till bygdegård. Caféet ger sommarlediga ungdomar arbete, eftersom de svarar för både bakning och servering. I helgen är det sommaröppet, så passa på att göra ett besök!

I dagens Katrineholms-Kuriren står det om en liknande verksamhet som bedrivs i bygdegården i Marmorbyn.

Jag gillar sådana initiativ. Ungdomar får något att göra, de kan tjäna egna pengar och de får visa både att och vad de kan.

Mer företagsamhet, det är vad vi behöver i våra trakter, liksom i Sverige i stort.

torsdag 29 juli 2010

Pannkaka av alltihop

Min gruppledarkollega och partisyster i Gnesta, Ingalill Fredriksson, skriver om konstlad mat på Centerpartiets valblogg i Södermanlands Nyheter.

Hon länkar också i inlägget till ett recept på tunna pannkakor.

Jag skulle inte lita ett dugg på det receptet. När jag en gång följde ett recept på pannkaka, enligt mjölpåsen som har en fågel som logotype, då blev det pannkaka av alltihop. Jag har aldrig smakat något så underligt.

Pannkakor ska göras enligt följande recept, förmedlat genom muntlig tradition: Knäck så många ägg som du tror att du orkar steka pannkakor av. Det kan vara 1-2, 3 eller fler. Vispa sönder dem. Rör i salt och socker efter behag, det är inte nödvändigt med så mycket, men det är en smaksak, och ta i mjöl så att vispandet går riktigt trögt och tungt. Späd sedan med mjölk till rinnande konsistens. Provstek en pannkaka och späd ytterligare om den blir för tjock.

Det här är lätt som en plätt.

Allsång på Stora Djulö

Gårdagskvällen blev både en årspremiär och en avslutning. Det var årspremiär för min del för Allsångskvällarna på Stora Djulö i Katrineholm med Gabriel Forss med gäster. Samtidigt sjöng arrangemanget på sista versen för säsongen.

Det blev en riktigt bra kväll, trots att vädret var mer strilande än strålande. Lill-Babs höll igång och gjorde sådant som Barbro Svensson aldrig skulle våga göra, Magnus Carlsson dök upp som hemlig och mycket välkommen gäst och slutligen hade Svenne och Lotta tagit rast i Katrineholm på hit- eller ditvägen.

Allt detta skulle ha kunnat skildrats med min kamera, men den tyckte att uppgiften var för energikrävande...

onsdag 28 juli 2010

Måste kunna ta Pulsen igen!

På dagens insändarsidor i Katrineholms-Kuriren tar två skribenter upp saknaden efter Pulsen, den kollektivtrafiklinje som gick mellan länets vårdcentraler och de två sjukhusen Kullbergska och Mälarsjukhuset. Pulsen togs bort av Den Nya Majoriteten i landstinget, bestående av Folkpartiet, Socialdemokraterna och Miljöpartiet, i någon sorts missriktad besparingsiver.

Saknaden är, som skribenterna påpekar, stor.

Det är svårt och kostsamt för patienter att ta sig mellan sjukhusen och vårdinrättningarna med dagens lösning, där de får ta egen bil, om de kan köra, eller be någon anhörig att ta ledigt från arbetet för att sköta om transporten.

Pulsen ska tillbaka, det är ett av kraven som Centerpartiet driver i landstingsvalet i Sörmland.

tisdag 27 juli 2010

Miljöpolitik och mångfald

Dagens Nyheter fortsätter sin genomgång av vad Allians för Sverige lovade i valrörelsen och vad Alliansregeringen har genomfört. I dag har turen kommit till miljöfrågorna. I stort har Alliansen hållit vad man har lovat inom miljöområdet.

Det återstår självklart mycket att göra. Fyra år är i miljösammanhang inte någon lång tid.

Ett område som pekas ut i artiklarna är miljömålen. Särskilt uppmärksammas målet om biologisk mångfald. Det är inte märkligt att artrikedomen minskat. I samma tidningen finns en notis om antalet mjölkkor i landet. Ett levande landskap kräver betande djur och månande jordbrukare. Sveriges jordbrukare har levt under en starkare ekonomisk press än sina kolleger i andra länder.

En medveten politik behövs för att hålla bonden kvar i markerna och på marknaden. Det krävs att bonden kan få betalt för det arbete som hon eller han lägger ner på en produktion som ger mat, miljö- och kulturvärden.

Sabuni om religionsfrihet

Integrationsminister Nyamko Sabuni (FP) gör på Dagens Nyheters debattsida ett inlägg i religionsfrihetsdebatten.

Med sina ord slår hon fast det som jag har hävdat tidigare, nämligen att var och en med religionsfriheten som stöd har personlig rätt att utöva sin religion - eller att avstå - samt att enskilda religiösa inte kan eller får bära någon kollektiv skuld för vad möjligen någon eller några extrema utövare gjort.

I grunden handlar det om alla människors lika värde och rättigheter, vilket är grunden för Centerpartiets politik.

Inte alltid de anhörigas fel

Media har under de senaste dagarna rapporterat om hur anhöriga i Sverige väntar allt längre på att begrava sina döda. Nyheten är inte ny, den har poppat upp till och från och i sommartider är ju allt mer till.

Tesen har förts fram att det är de anhöriga som fått allt svårare att samla ihop sig inför en minneshögtid.

Men det är inte säkert att de längre väntetiderna är de anhörigas fel. Vid ett dödsfall i ett annat stift än mitt eget, som är Strängnäs stift, fördröjdes begravningen av att det inte fanns någon församlingspräst som kunde förrätta begravningen. Den tänkta dagen, då församlingen erbjöd kyrka, kyrkomusiker och kyrkvaktmästare, hade församlingsprästen ledig dag.

Nu löste sig detta genom att en annan präst kunde gå in.

I vilken omfattning den aktuella församlingen kan motsvara anhörigas behov spelar alltså också roll. Detta har hittills inte betonats i debatten som en annan förklaring till förändringen.

måndag 26 juli 2010

Filmtajm!

Nu måste det bli filmtajm! Jag går på bio. Som reklamfilm. Den som inte vill besöka en SF-biograf i Sörmland den närmaste tiden och fram till valet, kan titta på reklamen på Centerpartiet i Sörmlands hemsida.

söndag 25 juli 2010

Håller passionen levande

Ja, en rubrik ska ju locka till läsning...

Så det är lika bra att fortsätta att den passion jag talar om, är invånarnas i Oberammergau som vart tionde år sätter upp ett passionsspel om Jesu liv, död och uppståndelse.

Så har befolkningen gjort ända sedan 1600-talet, då byn undkom pesten genom att avge ett spellöfte.

Dagens Nyheter skriver om spelet och befolkningen som håller passionen levande.

Mycket intressant med en spel som överlever det mesta och som förenar en hel bygd i engagemanget att föra det vidare.

Fler bygder skulle behöva något lika stort att enas kring.

lördag 24 juli 2010

Religionsfrihet måste omfatta kungafamiljen

Tre artiklar i Dagens Nyheter i går och i dag handlar om religionsfriheten. "Startartikeln" på DN Debatt igår handlade om värnet av religionsfrihet, om den enskildes rätt att utöva sin tro och att det är en rätt som bör vara lika självklar oavsett religion.

I dag följs debattartikeln upp av en huvudledare och av en debattkommentar, där företrädare för olika djurintressen tillrättalägger vad som faktiskt lagligen gäller vid slakt i Sverige - att bedövning ska användas för att djuret ska lida minsta möjliga.

Ledaren tar upp att rätten att tro är lika stor som att inte tro. Religionsfriheten ger "förvisso frihet åt de religiösa, men den förbinder dem också att respektera andra människors tro eller icke-tro, vilket är ett av de avgörande framstegen i mänsklighetens historia."

Det finns dock en brist i den svenska lagstiftningen, som även ledaren tar upp, och det är att kungafamiljen inte får ha vilken tro som helst.

Religionsfriheten måste självklart omfatta alla svenska medborgare, inklusive kungen och hans familj.

Landsbygdens möjligheter

I dag är en debattartikel om landsbygdens möjligheter införd i Katrineholms-Kuriren, Maud Olofsson, Roger Tiefensee och mig som undertecknare.

Artikeln handlar om vilka utvecklingsmöjligheter som Centerpartiet ser för landsbygden och vad det skulle innebära om vänsterkartellen kommer åt regeringsmakten.

Kaffe med dopp

I dag är det dags för "Kaffe med dopp" för att fira min, och alla andra Kristinors dag i fruntimmersveckan.

En fruntimmersvecka som inte ens består av kvinnonamn veckans alla sju dagar.

Men traditioner är viktiga. "Kaffe med dopp"-traditionen går in på femte året.

fredag 23 juli 2010

Ekologiska lokalsamhällen

Kan design förenas med hållbarhet? Jo, om en tydlig vilja finns. I London pågår en utställning på designmuséet som visar just detta.

Jag har inte rest dit, men jag har låtit mig inspireras av Lotta Jonsons artikel i DN Kultur 22 juli. Artikeln pekar på en väg till ett resurssnålt samhälle, där utformningen, designen, redan från början är tänkt att skapa en produkt som håller i längden. Den kan vara gjord av återvunnet material, av lokal råvara eller ha delar som går att byta ut.

Det här är exempel på modern, resurssnål miljöteknik, precis sådant som Centerpartiet vill se mer av.

Sedan är det extremt spännande att designteoretikern, John Thackara, som föreläser världen över om resurssnåla produkter, jobbar praktiskt med att skapa hållbara, självförsörjande, smarta och ekologiska lokalsamhällen.

Det är att göra verklighet av drömmen, om ett lokalsamhälle där alla behövs och ett samhälle i ekologisk balans. Precis det som otaliga CUF-are, inklusive mig själv, har sjungit om i Lokalsamhällesvisaan.

torsdag 22 juli 2010

Ljudet av tystnaden

Kan man sälja tystnad? Kanske. I helgen blir det stort "prova på", när 68 olika kyrkor i norra Sverige uppmärksammar tystnaden. Enligt Dagens Nyheter, som skriver om arrangemanget, så har olika kulturskapare bjudits in för att tolka tystnaden.

Hoppas att arrangemanget låter höra av sig!

Jag tror att vi behöver mer av stillhet och tystnad i tider då allt ska gå så snabbt. Sekundsnabbt och ljudligt.

"Fattiga barn"

Niclas Ericsson skriver i DN i dag insiktsfullt om den så kallade barnfattigdomen. Kolumnen är verkligen läsvärd. Den visar hur man med statistikens hjälp kan få fram att fler blivit "fattigare" bara genom att andra fått det ekonomiskt bättre.

Jag vänder mig alltid mot begreppet "fattiga barn". Har vi fattiga barn i Sverige? Vi har kanske barn vars föräldrar kunde ha en högre inkomst och som kanske inte alltid kan svara mot alla ekonomiska förväntningar, men innebär det att barnen är fattiga? Behöver de tigga för sitt uppehälle? Måste de svälta?

Jag tycker att begreppet ska sparas till dem som verkligen behöver det. Det finns andra ord och begrepp att använda, exempelvis barn som lever i familjer med knapp ekonomi.

Men alldeles bortsett från begreppet i sig, så är det bra att myterna avslöjas.

Feriejobb som framtidsjobb

Ledarskribenten i Katrineholms-Kuriren tycker inte om kommunernas satsningar på att låta ungdomar ha framtiden som sommarjobb.

Jag delar inte den uppfattningen. Jag motionerade i våras om att Katrineholms kommun skulle ge ett antal ungdomar just den här möjligheten att få jobba med sina egna idéer om vad som skulle kunna göra Katrineholm till en ännu bättre plats att bo och leva på. Ungdomarna skulle ha full frihet att släppa lös idéerna och inte känna några begränsningar, begränsningarna fick komma senare.

Nu blev motionen verklighet (den besvaras i augusti i kommunfullmäktige) och ungdomarna har levererat sina något styrda förslag. Jag skriver styrda, eftersom de begränsades av att tänka fram förslag som skulle främja integration.

Ledarskribenten oroas över att detta är ett projekt och en sorts skendemokrati, avsedd att hålla ungdomarna lugna. Ungdomarna får ta fram idéer som sedan aldrig förverkligas.

Jag förstår oron, men jag tror inte att den behöver vara så stor. Det ungdomarna har gjort, och jag hade möjligheten att delta vid den första träffen, kan ingen ta ifrån dem. De tankar och det arbetssätt som användes kan de ha stor nytta av under kommande år.

Sedan gäller det självklart för oss kommunpolitiker att se vad som är möjligt att förverkliga av de idéer som har lagts fram. Jag är övertygad om att idéerna kommer att användas i en eller annan form.

onsdag 21 juli 2010

Jag blev Centerpartist!

Nu har jag gjort "sympatisörtestet" hos Katrineholms-Kuriren. Jag hade tur, jag blev Centerpartist!

Att jag skriver så beror på att testet är väldigt omdiskuterat. Vilka frågor avgör var man hamnar? Det fanns exempelvis inte många miljöfrågor eller frågor som berör företagande, två starka grenar för Centerpartiet. Inget heller om typiska landsbygdsfrågor.

Men som sagt, utslaget var tydligt: Jag är Centerpartist!

FN måste tåla att granskas

Inga-Britt Ahlénius, avgående chef för FN:s internrevision, fortsätter att vara skarp och tydlig i sin granskning. I ett internt brev riktar hon enligt Dagens Nyheter skarp kritik mot FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon. Kritiken består i att revisionen motarbetats i sitt arbete att granska FN-organisationen.

FN måste tåla att granskas. Annars förlorar FN all sin trovärdighet. Jag känner mig stolt, som svensk och kvinna, över att Sverige bidragit till FN-arbetet med en stark kvinna med kunskaper och skinn på näsan. Oräddhet behövs alltid i kampen mot orättvisor.

tisdag 20 juli 2010

Biogas i verkligheten

I dag bjuder LRF in till studiebesök på den nya biogasanläggningen på Valla gård i Stora Malms gamla socken i Katrineholms kommun.

Det ska bli väldigt intressant att på nära håll titta på "gasbubblorna" som har skymtat vid horisonten. Biogas är ett mycket intressant inslag i den energimix som krävs för vår energiförsörjning.

måndag 19 juli 2010

Hemsidesdebatt

Om man ska få många besökare till sin hemsida eller blogg, då ska man tydligen skriva om SD.

En enkel kommentar om Centerpartiets politiska grundståndpunkt om alla människors lika värde och rättigheter, vilket även inkluderar religionsfrihet, ledde till en "svärm" med kommentarer.

Vilken hemsida? Jo, Centerpartiets i Katrineholms kommun.

Särskild (S)-skatt

Betalar du (S)-skatt? Ja, det är väl snart dags att fråga. Anders W Jonsson, barnläkaren och samordnaren på Rosenbad skriver insiktsfullt om hur det ligger till med skatteturerna sedan Socialdemokraterna lämnade Rosenbad. Klart läsvärt! Som alltid!

söndag 18 juli 2010

Allsång med Bengtzing

På onsdag kväll kommer Linda Bengtzing till Katrineholm för att sjunga allsång på Stora Djulö.

Hoppas att hon är lika bra där som hon kommer att vara under turnén med Maud Olofsson i september. 2 september blir det nämligen Allsång med Maud på Strömsholmarna i Eskilstuna.

Blåbär och hallon

Första spaningen är avslutad. Det är jättetorrt i skogen, inte en spor av en kantarell, mycket blåbär - små och inte alldeles mogna - samt lite vildhallon, mer eller mindre torra.

Gårdagens regn kommer definitivt att göra nytta. Hoppas bara att det kommer mera!

lördag 17 juli 2010

"När spriten går in...

... går vettet ut", säger citatet. Det är ovanligt välfunnet, när det gäller landstingssocialdemokraternas senaste affär.

I dag berättar länets tidningar en rejäl sprithistoria. Under rubrikerna "De drack sprit på din bekostnad under fyra dagar" och "Jag vet inte om allting gick åt" berättas om hur det socialdemokratiska partidistriktet åkte till Orsa i Dalarna för att konferera och hur partidistriktet fakturerade Landstinget Sörmland för kostnaderna för de (S)-märkta landstingspolitikerna. I den andra artikeln förklarar finanslandstingsrådet Jörgen Danielsson (S) hur fakturorna har lyckats gå igenom landstingskontrollen.

Oavsett att konferensen skedde i februari 2009, alltså innan vindkraftsaffären hade satt landstingsmajoriteten i blåsväder, så borde alla varningsklockor ha ringt. Det är inte acceptabelt att dricka alkohol på landstingets bekostnad.

Nu går det inte att skicka de deltagande (S)-politikerna på tillnyktring på Vårnäs, men det går att skicka mer nyktra och omdömesgilla politiker till landstingsfullmäktige. Den 19 september är det väljarnas ansvar att göra så.

fredag 16 juli 2010

Om Aftonbladet och journalistetiken

Förre pressombudsmannen Pär-Arne Jigenius skriver insiktsfullt och klokt på DN Debatt om Aftonbladets agerande i Littorinaffären och om journalistetiken.

Jag delar hans uppfattning att pressetiken har devalverats. Kvalitetsbristerna hotar på lång sikt mediernas viktiga roll i en demokrati, nämligen rollen som den tredje - granskande - statsmakten.

torsdag 15 juli 2010

Krönika om lokalt maktskifte

I dag var min julikrönika publicerad i lokaltidningen, Katrineholms-Kuriren. Tyvärr tycks den inte inlagd än på nätet, utan alla bloggläsare får hålla till godo med en länk till min hemsida.

Krönikan handlar om behovet av ett maktskifte i Katrineholm.

Aftonbladets ansvar

Turerna i ”Littorin-affären” är många. Den märkligaste är dock när Aftonbladets tillförordnade ansvarige utgivare Lena Mellin uttalar sig och säger att tidningen inte hade publicerat uppgifterna om Sven-Otto Littorin hade dementerat dem!

Men, hallå! Så kan inte en publicist tänka! Antingen håller faktauppgifterna i artikeln för en publicering, eller så gör de det inte. Det finns inget mellanläge, det kan inte finnas något mellanläge. Antingen är det sant eller så är det uppenbart förtal. Den frågan påverkas inte av hur många gånger den utpekade har sagt att uppgifterna är felaktiga.

Tidningen Aftonbladet och ansvarige utgivaren har ett tydligt ansvar för de uppgifter som publiceras eller inte publicerats. Det går inte att i efterhand freda sig med huvudlösa uttalanden.

onsdag 14 juli 2010

Förärad Haldos lördagsrim

Upptäckte att jag hade förärats ett helt lördagsrim av Haldo i lokaltidningen Katrineholms-Kuriren 3 juli.

Till melodin Rosa på bal har Harald Ottosson skrivit om min motion, i vilken jag vill att de nya politikerna ska gå på kurs för att lära sig mer om gott bemötande.

Alltid en ära att bli uppmärksammad.

Kanske måste signaturen "Rimmar Illa" slå till med ett svar. "Rosa på bal" är ju en duett.

tisdag 13 juli 2010

Medel för Östersjön

"När jag blev minister fanns inga spårbara budgetmedel för Östersjön. Nu satsar vi drygt en miljard på havsmiljön och klarar kraven på minskade utsläpp av kväve och fosfor i Östersjön."

Jag vill inte gärna undanhålla mina bloggbesökare miljöminister Andreas Carlgrens (C)kommentar till språkröret Maria Wetterstrands synpunkter på Alliansregeringens miljöpolitik, särskilt inte den del som berör Östersjön.

Citatet är hämtat från Brännpunkt i Svenska Dagbladet.

Artikelrubrikens "Tretton rätt" syftar till forna dagars så populära stryktips. Bara som ett litet historiskt tips till den som inte upplevt Putte Kock i TV-rutan...

måndag 12 juli 2010

Mera maxat

Vänsterkartellen fortsätter med sin maximerande politik. Nu är det kulturskolornas avgifter som ska maximeras.

Är det någon från Socialdemokraterna, Vänsterpartiet eller Miljöpartiet som hört talas om det kommunala självstyret?

Typ?

fredag 9 juli 2010

S satsar till max

För några valrörelser sedan agnade Socialdemokraterna valbetet med maxtaxa på dagis. Nu fortsätter partiet den maxade valrörelsen med att lova mer förskoletid för alla barn, alltså även för de barn som av någon anledning har daglediga föräldrar.

Barn mår bäst i förskolan, tycks vara den givna maximen i Socialdemokraternas värld.

I nästan alla andras världar är det föräldrarna som vet bäst vad just deras barn behöver.

Barn mår bäst i trygga familjer, där föräldrarna själva kan styra över barnomsorgen och lägga sitt livspussel som det passar dem bäst. Utan maxad (s)tyrning.

torsdag 8 juli 2010

Nästan näringsförbud

Vänsterkartellen har presenterat sin gemensamma sjukvårdspolitik. Det blir många "återställare" om Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet kommer till makten.

Ett av de allvarligaste förslagen är att sätta stopp för privata etableringar inom sjukvården.

Det ska inte finnas några företagare i foppatofflor, i vänstervännernas värld.

Förslaget är nästan som ett näringsförbud, speciellt riktat mot sjukvårdens kvinnor, som inte ges möjlighet att starta eget.

Vänstern tänker bakåt i stället för framåt. De vågar inte släppa kreativiteten loss för att få fler företagare.

Kloka väljare inser vad valet handlar om.

tisdag 6 juli 2010

Lärarna har inget ansvar?

En av gårdagens nyheter var att betygsskillnaderna mellan barn från hem med föräldrar med högre utbildning och barn från hem med föräldrar med lägre utbildning ökar.

Undersökningen var beställd av ett av fackförbunden som organiserar lärare. Fackförbundet visste också vad det hela berodde på - kommunaliseringen av skolan.

Men, har lärarna själva inget ansvar? Det är ju de som sätter betyg och som svarar för undervisningen i skolan, rent praktiskt.

Något spår av självkritik vore faktiskt klädsamt.

söndag 4 juli 2010

Allt ljus på - Almedalen

Politikerveckan är igång. Allt ljus riktas mot Almedalen, Visby, Gotland.

Hela svenska lobbyeliten är där.

Jag tycker att det är riktigt otäckt. Kan verkligen en vecka och en enda plats vara så betydelsefull att "alla" släpper allt vad de har för händer för att samlas här/där?

Förunderligt.

lördag 3 juli 2010

RUT och ROT

Skatteverket förkunnar att RUT och ROT har slagit alla rekord. Det har kommit in långt fler ansökningar än myndigheten har kunnat förutse.

Jag drar slutsatsen att svenska folket gillar Rut och att de befarar att Rut kan ta slut, om det blir en ny regering efter den 19 september.

torsdag 1 juli 2010

Centerfeminism

"Svenskt näringsliv presenterade nyligen en undersökning av skillnaderna i löneutvecklingen för dem som var med om en privatisering och de som var kvar i offentlig sektor. För dem som var med om en privatisering ökade lönerna mellan 2002 och 2007 i genomsnitt med 6,6 procent mer än för dem som var kvar i den offentliga sektorn.

Därför jobbar vi i Centerpartiet för att offentlig sektor ska öppnas för fler privata alternativ. På så vis ökar både antalet arbetsgivare och möjligheterna att starta företag för kvinnor."

Så skriver Centerkvinnornas förbundsordförande Annika Qarlsson och partistyrelseledamot Annie Johansson i ett gemensamt inlägg i Svenska Dagbladet.

Ett tydligt exempel på centerfeminism.