lördag 17 juli 2010

"När spriten går in...

... går vettet ut", säger citatet. Det är ovanligt välfunnet, när det gäller landstingssocialdemokraternas senaste affär.

I dag berättar länets tidningar en rejäl sprithistoria. Under rubrikerna "De drack sprit på din bekostnad under fyra dagar" och "Jag vet inte om allting gick åt" berättas om hur det socialdemokratiska partidistriktet åkte till Orsa i Dalarna för att konferera och hur partidistriktet fakturerade Landstinget Sörmland för kostnaderna för de (S)-märkta landstingspolitikerna. I den andra artikeln förklarar finanslandstingsrådet Jörgen Danielsson (S) hur fakturorna har lyckats gå igenom landstingskontrollen.

Oavsett att konferensen skedde i februari 2009, alltså innan vindkraftsaffären hade satt landstingsmajoriteten i blåsväder, så borde alla varningsklockor ha ringt. Det är inte acceptabelt att dricka alkohol på landstingets bekostnad.

Nu går det inte att skicka de deltagande (S)-politikerna på tillnyktring på Vårnäs, men det går att skicka mer nyktra och omdömesgilla politiker till landstingsfullmäktige. Den 19 september är det väljarnas ansvar att göra så.

1 kommentar:

  1. hahahahah precis det går att skicka mer nyktra och omdömmesgilla politiker till landstingsfullmäktige. Med Centerpartiet får medborgarna ett öppnare landsting.

    SvaraRadera