söndag 18 april 2010

Fler turer runt torget

KFV Marknadsföring AB fick av kommunen uppdraget att skapa aktiviteter på Stortorget i Katrineholm. Bolagets VD Mattias Thim kastade tillbaka bollen och uppdraget, då han, enligt lokaltidningen, inte såg att det var möjligt att göra något livfullt på torget utan att kommunens regelverk (författningssamlingen) först ändras.

Nu kommer nästa tur. Kommunens informationschef - tillika styrelseledamot i KFV Marknadsföring - skriver ett brev till KFV Marknadsföring (!) och går Thim till mötes, bland annat genom att förbereda en förändring av författningssamlingen!

Hoppsan!

Det är naturligtvis fullt möjligt att regelverket är otidsenligt. Jag har inte studerat det i detalj den senaste tiden. Det kan vara så att det behöver ändras.

Men det kan inte handläggas av en person som sitter på dubbla stolar! Man kan inte både företräda kommunen som ansvarig förvaltningschef och vara styrelseledamot. Vilkas intressen går i så fall först?

Jag har vid flertalet tillfällen påpekat detta och jag kommer att fortsätta att påpeka det, tills det väljs styrelseledamöter från kommunen som inte har egna förvaltningsintressen i bolaget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar