onsdag 22 februari 2017

Pendlarparkeringar behövs

I kommunstyrelsen och senare även i kommunfullmäktige i Katrineholm antar vi dokument som säger att pendlandet ska öka. Ett led i detta är att ha någonstans att ställa bilen för att kunna byta till buss eller tåg. Det är inte så konstigt alls egentligen. Men när det är dags att gå från ord till handling, då blir det plötsligt tvärstopp.

I dag på kommunstyrelsens sammanträde avslog majoriteten (Socialdemokraterna och Moderaterna) en motion från Anita Karlsson (C). Hon önskade att kommunen skulle utreda var det kunde ordnas pendlarparkering i Äsköping. Detta eftersom bussbytesplatsen flyttats från Äs till Äsköping.

Finfina rader om främjandet av pendlarparkeringar finns med i den ganska nya Översiktsplanen för landsbygden, men icke att det behöver verkställas! Ortens affärsidkare ska tydligen hålla god min och tycka att det är bra att affärernas parkeringsplatser används av pendlare. Vore det någon ordning, så skulle kommunen se till att några rutor var reserverade för pendlarna. Givetvis mot skälig ersättning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar