lördag 28 mars 2015

Granetins avhopp gammal nyhet

Lokaltidningen skriver i dag att oppositionsrådet i Vingåker, före detta moderaten Timo Granetin blir vilde. Det är ingen nyhet. Att han skulle hoppa av har varit känt i Vingåker ungefärligen en månad, skulle jag tro, eftersom jag fick reda på det för tre veckor sedan.

Men bortsett från det, så är avhoppet intressant. Frågan är förstås störst internt i Moderaterna. Vem kan man lita på? Hur tar partiet fram nya ledare? Stöttas ledarna eller störtas de?

Men nästan lika stor måste den vara bland oppositionen. Hur ska de nu opponera och ha insyn, om den givna platsen innehas av en person som inte längre har något mandat? Kommer Granetin verkligen att vara en vilde? Kommer han inte snart att gå över till att företräda ett annat parti? Det ligger absolut i farans riktning. Frågan är mer vilket parti som skulle våga att satsa på att rehabilitera en vilde för att närma sig makten? Och, om Granetin väljer att sitta kvar och försöka fullgöra sitt uppdrag, då behöver han ha tjock hud och varm klädsel. För jag kan inte tänka mig att någon politisk företrädare vill samarbeta med någon som man inte kan lita på och som kanske inte heller företräder någon mer än sig själv. Det lär kunna bli frostiga sammanträden fortsättningsvis i Vingåker.

Men Vingåkerspolitiken kan också överraska. Granetin skulle mycket väl kunna gå från moderat via vilde till något av de nyare partierna på den politiska arenan i Vingåker. Vilket som, är det de moderata väljarna som är mest lurade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar