torsdag 13 mars 2014

Olikt i svarta lådorna

Lokaltidningen Katrineholms-Kuriren skriver i dag om de svarta lådorna. Ja, det är öknamnet på de lådor som den får hemsända, oftast av kommunen, för att man inte kan laga mat själv.

Det är ett intressant reportage, inte minst för jämförelsen mellan Vingåker och Katrineholm. All lådmat lagas i Vingåker. Men sedan är det lite olika. I Vingåker kan man beställa lådorna utan att först vara biståndsbedömd. I Vingåker kommer lådorna en gång i veckan och vaktmästaren som kör ut maten ringer på och levererar. I Katrineholm kommer lådorna två gånger i veckan och ingen ringer på. Det är också lite olika med hur mycket man kan välja.

Jag har inte hunnit fundera över vad som är bäst. Tycker nog att det låter smakligare att få mat två gånger i veckan i stället för en. Jag vet inte om jag skulle bli hungrigare av att det stod travar med lådor i kylskåpet och väntade på att jag skulle äta. Sedan är en stor fråga om prisskillnaden för detta kan vara nio kronor per matlåda?

Ja, det finns en del att analysera. Lika viktigt som lådinnehållets näringsvärde är att det är aptitligt. Och att man inte behöver äta matlådan i ofrivillig ensamhet. Allra helst ska förstås maten lagas på plats. Det finns absolut mer att göra för oss i Centerpartiet här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar