torsdag 24 oktober 2013

Rättar sig mer efter budget än behov

Katrineholms-Kurirens ledare, som jag inte kan länka till, eftersom den är låst, tar upp frågan om det är viktigt att hålla budget bara för vissa nämnder samt om maktfullkomligheten hos kommunens (S)styrande.

Ja, synpunkterna är viktiga. Det är märkligt att två ledande socialdemokrater, Göran Dahlström och Monica Johansson går i taket, när Centerpartiets Anita Karlsson tackar personalen för det arbete som den lagt ner och som har gjort att nämnden har kunnat hålla budgeten.

Hon får äta sedvanlig "bannbulla", medan socialnämndens ordförande Pat Werner och service- och tekniknämndens Johan Hartman, vars båda nämnder också visar underskott kommer undan kritiken.

Det här påpekar ledarskribenten passligt samtidigt som radions rapporter ger Anita Karlsson rätt. Biståndsbedömarna rättar sig mer efter budget än behoven!

Ledarskribenten uppmärksammar också en annan intressant fråga från måndagskvällen, nämligen att stora som små frågor kan lösas av kommunens starke man, Göran Dahlström. (Nej, ledarskribenten skrev inte "starke man", det gjorde jag.) Eftersom det fungerar på det viset så behövs det inte några medborgarförslag.

Det tycker jag och Centerpartiet är dåligt. Det behöver finnas formella vägar att få frågor besvarade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar