onsdag 18 juli 2012

Medborgarförslag ger fler röster

Ja, det är en bra rubrik, för den kan läsas på flera sätt. Rätt tolkning i det här fallet är att det är fler som ska få röster i samhället och det ska de få, om medborgarförslag införs. Om detta skriver jag i ett kort inlägg i Katrineholms-Kuriren, som publiceras på ledarsidan i dag.

Här följer inlägget i sin helhet:

"Katrineholms-Kuriren skriver i sin ledare om barn och ungas svårigheter att höras i kommunen och kommenterar vad partierna vill göra för att ge ungas röster starkare inflytande.

Centerpartiet har vid flera tillfällen motionerat om att Katrineholm ska införa medborgarförslag. Medborgarförslag är en möjlighet för alla som är folkbokförda inom kommunen – alltså även för barn och ungdomar som ännu inte har rösträtt – att säga sin mening och lämna förslag.

Den senaste motionen som vi lämnade 2010 avslogs av Socialdemokraterna och Moderaterna. De ville helt enkelt inte ge fler katrineholmare möjligheten att lämna förslag och få dem genomtänkt besvarade. Kanske hade de redan alla idéer som de behövde och behövde inte lyssna till fler? Oavsett om förslagen kom från unga eller gamla?

Inger Fredriksson
Gruppledare Centerpartiet"

Fast K-K:s rubrik var "Så får fler röster".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar