söndag 29 april 2012

Stopp på Djulörundan

Jag är precis hemkommen efter att ha gått Djulö-rundan. Det är en lagom runda att göra vilken dag som helst (helst skulle det förstås vara en vardagsrutin) och man hinner tänka en hel del. Djulöbonden vårbrukade med harven som redskap. Det är en förmån att ha aktiva landskapsvårdare så nära inpå staden. Sedan hinner man titta på allt som blommar och knoppas.

Efter skogskyrkogården går rundan in i den blandade skogen, där ädellövträd samsas med stolta furor. Denna blandskog i kanten mot gärdena vill majoriteten, Socialdemokrater och Moderater, bebygga med visst stöd från övriga partier. Det vill ju inte vi i Centerpartiet, så vi har protesterat med den kraft väljarna har gett oss mot förslaget och vi kommer att protestera vidare, när detaljplanen kommer.

På gångvägen möter jag två grannar som gått rundan åt andra hållet. Även de uppskattar miljön och utsikten och tycker illa om planerna på bebyggelse.

Ja, för bebyggelsen kommer att bli ett stopp för Djulörundan. Det blir inte alls samma upplevelse att passera genom ett bostadsområde eller gå på asfalterad väg runt bostäderna. Man kommer att "äta" på jordbruksmarken. Jordbruksmark är inte oändlig, tyvärr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar