onsdag 25 april 2012

Härnström i opposition till Fredrik Olovsson

Det är spännande med politik. Allt kan hända och händer! I dagens Katrineholms-Kuriren har Moderaternas lokale starke man Lars Härnström ett inlägg ihop med Anna Kinberg Batra, moderat ordförande i Finansutskottet, där de tar upp debatten med Fredrik Olovsson (S).

Fredrik Olovsson är riksdagsledamot från Katrineholm och ganska nyvald vice ordförande i Finansutskottet, tillika ekonomiskpolitisk talesperson för Socialdemokraterna. Men han är också ordförande i den inflytelserika Arbetarkommunen samt ledamot av kommunfullmäktige. Han var en av huvudpersonerna när Socialmoderaterna i Katrineholm sydde ihop med blåröda styret.

Så i artikeln är Härnström i opposition till Olovsson, som han till vardags omfamnar i den socialmoderata vänskapen.

Ett väldigt märkligt beteende, kan jag tycka. Tycker Härnström om Olovssons uppfattningar eller inte? Beror det på avståndet, hur långt bort Olovsson verkar vara, om det är OK vad han säger och skriver?

Ser vi månne en spricka i koalitionen, eller var det bara så att Härnström inte tänkte på hur det skulle kunna uppfattas, när han skrev under den centralt producerade debattexten.

För det kan väl aldrig vara så att Kinberg Batras politiska sekreterare inte känner till Moderaternas ovanliga koalitionskompisar?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar